Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 11.4.1 is uit: dit moet je weten!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 11.4.1 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Het gaat om een kleine tussentijdse update. Voor de toffe nieuwe functies hoef je de update niet te downloaden – die zijn er namelijk niet. Toch adviseren we je om iOS 11.4.1 zo snel mogelijk te downloaden en te installeren, om beveiligingsredenen en bugfixes.

iOS 11.4.1

iOS 11.4.1: deze problemen worden verholpen

iOS 11.4.1 is vooral bedoeld om de schoonheidsfoutjes die eind vorige maand met iOS 11.4 geïntroduceerd zijn, weer weg te poetsen. We verwachten dat bij deze update de hardnekkige batterij-problemen waar sommige iPhone-gebruikers tegenaan liepen, weer verleden tijd zijn. Ook brengt iOS 11.4.1 waarschijnlijk een oplossing voor de diverse camera-problemen die met iOS 11.4 opdoken.

Een opvallende nieuwe funtctie is de ‘USB Restricted Mode’, in het Nederlands ‘USB-accessoires’ genoemd. Met deze maatregel probeert Apple te voorkomen dat je iPhone via de Lightning-poort gekraakt kan worden, bijvoorbeeld door het GrayKey-kastje. Communicatie wordt nu simpelweg geblokkeerd. Meer hierover lees je in Zo maakt iOS 11.4.1 het lastiger om je iPhone te kraken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De eerstvolgende grote update met heel wat meer nieuwigheden is iOS 12: daarvoor moet je wachten tot september. In iCreate 99 geven we je alvast een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem:

[relatedissue]

Voordat je gaat updaten …

Over het algemeen gaan iOS-updates van een leien dakje. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan vooraf een reservekopie van je iPhone, iPad of iPod touch. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en kies ‘Reservekopie’. Tik vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Staat de schakelaar op groen, dan is dat waarschijnlijk al gebeurd. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit.

iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

iOS 11.4.1 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook. Binnen nu en enkele dagen verschijnt er overigens ook een notificatie-bolletje bij de Instellingen-app; die loodst je automatisch door het menu heen.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Ondersteuning iOS 11.4.1

iOS 11.4 werkt op alle toestellen waarop iOS 11 ook al draait. Dat wil zeggen:

iPhone

iPad

iPod touch

Lees ook ons dossier over iOS 11.