Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone-batterij snel leeg in iOS 11.4? Je bent niet alleen!

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
Batterij iPhone snel leeg


Lees verder na de advertentie

We dachten zelf dat het misschien aan het warme weer ligt, maar nee, blijkbaar is er echt iets aan de hand met de batterij van de iPhone met iOS 11.4. Een groot aantal gebruikers op de fora van Apple klaagt inmiddels over een bovengemiddeld hoog energieverbruik sinds de laatste iOS-update. Er zijn al zo’n 33 pagina’s met klachten – tendens groeiende.

batterij iPhone vervangen

Vooral tijdens stand-by

Het grootste probleem is de batterijtijd in stand-by. Gebruikers melden dat hun iPhone enorm veel energie verbruikt, hoewel het niet eens actief gebruikt wordt. Zo zegt iemand op het forum van Apple dat zijn iPhone 6 het perfect deed, tót de update naar 11.4. Ook al gebruikt hij zijn iPhone niet, is die na een halve dag leeg. Ook vraagt hij zich af of er niet eventueel een instelling automatisch gewijzigd werd.

Iemand anders heeft het vermoeden dat de functie ‘Persoonlijke hotspot’ de boosdoener is. Volgens zijn gegevens in ‘Instellingen>Batterij’ verbruikt die namelijk 50 procent van de accu, hoewel die nooit geactiveerd werd. Hij moet zijn telefoon om de 2-3 uur laden

Reden nog onduidelijk


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op het moment is het nog volstrekt onduidelijk wat tot het hogere energieverbruik leidt. Een aantal gebruikers zegt dat iOS 12 het probleem oplost, maar het is natuurlijk niet verstandig om daarom de bèta-versie te gebruiken. Daarnaast is Apple ook al bezig met het testen van iOS 11.4.1. Eventueel is de kortere accuduur daarin opgelost.

En bij jullie?

Bij ons op de redactie hebben we er overigens ook last van. Zoals gezegd waren we in de veronderstelling dat het warme weer de reden was, want een accu houdt niet van extreme temperaturen. Blijkbaar is er echter meer aan de hand. En jullie? Hebben jullie last van een accu die snel leeg loopt? Laat het ons weten in de reacties.

Tot het probleem opgelost is, heb je misschien nog baat bij onze tips om accu te besparen.