Terug naar iPhone-batterij snel leeg in iOS 11.4? Je bent niet alleen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone-batterij snel leeg in iOS 11.4? Je bent niet alleen!

Door Sven Lamers9 juli 2018 09:072 min. leestijd2

We dachten zelf dat het misschien aan het warme weer ligt, maar nee, blijkbaar is er echt iets aan de hand met de batterij van de iPhone met iOS 11.4. Een groot aantal gebruikers op de fora van Apple klaagt inmiddels over een bovengemiddeld hoog energieverbruik sinds de laatste iOS-update. Er zijn al zo’n 33 pagina’s met klachten – tendens groeiende.

batterij iPhone vervangen

Vooral tijdens stand-by

Het grootste probleem is de batterijtijd in stand-by. Gebruikers melden dat hun iPhone enorm veel energie verbruikt, hoewel het niet eens actief gebruikt wordt. Zo zegt iemand op het forum van Apple dat zijn iPhone 6 het perfect deed, tót de update naar 11.4. Ook al gebruikt hij zijn iPhone niet, is die na een halve dag leeg. Ook vraagt hij zich af of er niet eventueel een instelling automatisch gewijzigd werd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Iemand anders heeft het vermoeden dat de functie ‘Persoonlijke hotspot’ de boosdoener is. Volgens zijn gegevens in ‘Instellingen>Batterij’ verbruikt die namelijk 50 procent van de accu, hoewel die nooit geactiveerd werd. Hij moet zijn telefoon om de 2-3 uur laden

Reden nog onduidelijk

Op het moment is het nog volstrekt onduidelijk wat tot het hogere energieverbruik leidt. Een aantal gebruikers zegt dat iOS 12 het probleem oplost, maar het is natuurlijk niet verstandig om daarom de bèta-versie te gebruiken. Daarnaast is Apple ook al bezig met het testen van iOS 11.4.1. Eventueel is de kortere accuduur daarin opgelost.

En bij jullie?

Bij ons op de redactie hebben we er overigens ook last van. Zoals gezegd waren we in de veronderstelling dat het warme weer de reden was, want een accu houdt niet van extreme temperaturen. Blijkbaar is er echter meer aan de hand. En jullie? Hebben jullie last van een accu die snel leeg loopt? Laat het ons weten in de reacties.

Tot het probleem opgelost is, heb je misschien nog baat bij onze tips om accu te besparen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joke Pallada
Lezer
Joke Pallada

Ik heb er ook last van. Sinds downloding van IOS 11.4 loopt de batterij steeds sneller leeg. Toestel was drie maanden oud. Ik ben er al mee naar een reparateur geweest, die heeft wat geprobeerd, maar vond dat de batterij het gewoon goed doet (is ook zo, hij geeft aan dat hij 100% piekbelasting aan kan). Stelde voor om alles eraf te halen en te resten naar fabrieksinstellingen. Heb ik gedaan, maar van hetzelfde laken een pak; hij haalde krap 8 uur stand-by. Na nog een paar pogingen, terug naar de reparateur. Heb ik een nieuwe gekregen. Gebeurt dus hetzelfde… Lees meer »

Diana Endevoets
Lezer
Diana Endevoets

Ik heb ook het probleem dat mijn iphone en ipad super snel leeg is maar bij mij is het probleem de wifi als ik die uitzet heb ik geen problemen maar is niet handig vooral mijn ipad want zonder wifi kan ik niets