Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 11.4 zorgt voor problemen met iPhone-camera

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 7 Plus camera


Lees verder na de advertentie

Veel Apple-liefhebbers zijn al druk bezig met iOS 12, maar op het overgrote deel van de iPhones draait nog gewoon iOS 11.4. De meest recente versie van het besturingssysteem verscheen eind mei, en sinds die tijd regent het klachten over de iPhone-camera.

iOS 11.4: camera problemen

iPhone-gebruikers die geüpdatet hebben, stuiten als ze de camera gebruiken op verschillende problemen. De meest gehoorde klacht is dat het scherm in de app zwart blijft. Het helpt dan om de camera-app geforceerd af te sluiten of om de iPhone te herstarten. Maar dan heb je het hilarische fotomoment waar het je om te doen was natuurlijk al tien keer gemist. Bovendien is het geen blijvende oplossing, want na een tijd keert het zwarte scherm gewoon weer terug.

Trillende camera

Anderen melden dat ze sinds de update naar iOS 11.4 last hebben van een trillende camera, zelfs als de iPhone in kwestie stevig wordt vastgehouden. Het probleem doet zich voor bij verschillende cameramodi, maar stopt vreemd genoeg als je overschakelt naar de slowmotion-camera. In de onderstaande video kun je zien wat er aan de hand is.

Gaat iOS 11.4.1 het probleem verhelpen?


kooptip

Apple is momenteel bezig met het ontwikkelen van iOS 11.4.1. Daarin zitten geen nieuwe functies, de update is enkel bedoeld om schoonheidsfoutjes van iOS 11.4 op te lossen. Deze week verscheen de derde bèta van iOS 11.4.1: de uiteindelijke release kan niet meer heel lang op zich laten wachten. We weten het niet zeker, maar het zou kunnen dat met deze update de camera-problemen weer verholpen worden.