Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 11.4 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Het is de vierde grote update voor het in september verschenen besturingssysteem iOS 11. Het gaat om een tussentijdse update, die enkele interessante nieuwigheden heeft, waaronder AirPlay 2. Downloaden maar!

AirPlay 2: multiroomaudio

Het werd volgend jaar al aangekondigd tijdens de WWDC en het was ook een sof geweest als Apple het niet had weten te realiseren voor de WWDC18 volgende week: AirPlay 2. Heb je speakers van Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer of Sonos? Of een HomePod? Dan kun je er binnenkort mee aan de slag. Apple heeft een lijst opgesteld met alle ondersteunde AirPlay 2 speakers.

AirPlay 2 maakt een draadloos multiroom-audiosysteem mogelijk. Je kunt audio beluisteren over verschillende speakers, en die zijn dan allemaal op elkaar afgestemd. Je kunt Siri nu dus vragen om muziek af te spelen in een specifieke kamer, een groep kamers of overal in huis. Ook Apple’s eigen HomePod-speakers kun je nu pairen en die krijgen daarmee stereo-functionaliteit. Apple maakte overigens ook bekend dat HomePod op 18 juni te koop is in Canada, Frankrijk en Duitsland.

Berichten in iCloud

De tweede vernieuwing is iCloud-synchronisatie voor iMessage. Hiermee zijn de gesprekken in iMessage op een iOS-apparaat hetzelfde als op de Mac. Nu is het nog zo dat wanneer je een bericht op de iPhone verwijdert, hij nog steeds op de Mac kan staan. Een ander voordeel is dat het opslagruimte bespaart op alle apparaten waarop je iMessage gebruikt. Je iCloud wordt er wel weer een stukje voller van.

Voordat je gaat updaten …


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Over het algemeen gaan iOS-updates van een leien dakje. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan vooraf een reservekopie van je iPhone, iPad of iPod touch. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en kies ‘Reservekopie’. Tik vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Staat de schakelaar op groen, dan is dat waarschijnlijk al gebeurd. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit.

iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

iOS 11.4 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Ondersteuning iOS 11.4

iOS 11.4 werkt op alle toestellen waarop iOS 11 ook al draait. Dat wil zeggen:

iPhone

iPad

iPod touch

Lees ook ons dossier over iOS 11.