Terug naar Duitsland: NFC-chip voor Apple Pay moet open voor alle banken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Duitsland: NFC-chip voor Apple Pay moet open voor alle banken

Door Sven Lamers2 december 2019 14:152 min. leestijd1

Na ING en ABN Amro heeft nu ook de RabobankApple Pay – en hiermee bieden de drie grootste Nederlandse banken ondersteuning voor de dienst. En met BNP Paribas heeft ook de grootste Belgische bank Apple Pay. Iedereen blij, einde verhaal? Nee, want het zou zomaar kunnen dat er binnenkort grote veranderingen rondom Apple’s betaaldienst aanstaande zijn. De Duitse regering heeft namelijk besloten dat Apple de NFC-chip in de iPhone voor álle betaaldiensten toegankelijk moet maken, onder het mom van concurrentiebevordering. Hiermee zou een bank dus zijn eigen app kunnen maken waarmee je in winkels betaalt – zonder Apple als bemiddelaar.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

N26 Apple Pay

Apple Pay alle banken

Het wetsvoorstel kwam uit het niets en ook Apple werd erdoor helemaal verrast. Het bedrijf is nu flink aan het lobbyen – via de Amerikaanse ambassade – om te voorkomen dat het echt gaat gebeuren. Volgens Apple zou dit de gebruiksvriendelijkheid van betalingen belemmeren, evenals de privacy en veiligheid slechter maken. De Duitse regering denkt hier kennelijk anders over, want het wetsvoorstel is al goedgekeurd door zowel de Bondsdag als de Bondsraad. De wet zou wellicht al begin 2020 in werking kunnen treden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De aanleiding voor het wetsvoorstel is overigens een compleet andere, want eigenlijk gaat het over de vijfde EU-richtlijn voor het bestrijden van witwassen en financiering van terrorisme.

Meerdere scenario’s

Nu zijn er een paar scenario’s denkbaar. Misschien gaat de wet definitief door, de NFC-chip wordt in Duitsland opengesteld en daarna volgen heel veel andere landen. Of Apple trekt bij onze oosterburen de stekker uit Apple Pay – gewoon uit protest. Of, zoals vaker in de politiek, alles blijft zoals het is. Wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd.

Hoe scenario 1 eruitziet, weten we overigens al van Android-telefoons. Op dat platform (met open NFC-chip) bestaan heel veel apps van verschillende aanbieders die allemaal betaaldiensten aanbieden. Het gebruiksgemak is hier aanzienlijk minder dan bij Apple, omdat je altijd de goede app geopend moet hebben.

Bron: heise.de

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans Theloosen
Lezer
Hans Theloosen

Zojuist enkele Apple Pay betalingen gedaan in Duitsland. Sommige ondernemers kennen deze vorm van betalen niet met je IWatch. Ze hebben het liefst contant geld hier. Ze lopen hier ongelooflijk achter wat betaal methodes betreft. Waar een groot land klein in kan zijn. Het wordt tijd dat ze hier gaan moderniseren. Ook visa kaarten worden bijna niet geaccepteerd .