Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Pay nu ook bij Rabobank – zo stel je het in

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Rabobank


Lees verder na de advertentie

Goed nieuws voor klanten van Rabobank: Apple Pay is beschikbaar! Vanaf vandaag kunnen ook zij contactloos betalen met de iPhone of Apple Watch. Daarmee hebben de drie grootste Nederlandse banken ondersteuning voor de betaaldienst. In dit artikel lees je hoe je Apple Pay bij Rabobank instelt.

Apple Pay Rabobank

Rabobank Apple Pay

Met Apple Pay kun je betalen met je mobiele bankrekening en hoef je niet langer je betaalkaart uit je portemonnee te vissen. Betalen kan al door de iPhone of Apple Watch voor de NFC-chip te houden, waarbij je de betaling bevestigt door je vingerafdruk (Touch ID) te gebruiken, of je gezicht te scannen (Face ID).

Om met Rabobank Apple Pay in te stellen, heb je de nieuwste versie van de Rabobank-app nodig (7.2.1). Deze kwam vier dagen geleden uit, dus mogelijk beschik je al over de recente versie. Daarna doe je het volgende:

  • Open de Rabobank-app en log in.
  • Tik op het tabblad ‘Zelf regelen’ en kies voor ‘Apple Pay’.
  • Tik op ‘Zet je betaalpas in de Apple Wallet’.
  • Tik op ‘Ga door’ en kies het apparaat waaraan je Apple Pay wilt toevoegen.
  • Tik op ‘Volgende’ om de kaart toe te voegen en ga ‘Akkoord’ met de voorwaarden.
  • Met een tik op ‘Gereed’ kun je contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch.

Hoe betaal je met Apple Pay?


kooptip

Heb je een iPhone X of nieuwer? Druk dan voordat je aanstalten maakt om te betalen, twee keer op de zijknop rechts. De digitale betaalpas verschijnt, terwijl je gezicht wordt gescand om de betaling te verifiëren. Vervolgens kun je de iPhone bij het pinautomaat houden om af te rekenen. Staat er ‘Gereed’ en verschijnt er een vinkje op het scherm? Dan is de betaling gelukt.

Bij een iPhone 8 is betalen met Apple Pay nog makkelijker. Druk twee keer op de thuisknop en houd de iPhone bij het pinapparaat. Touch ID wordt gebruikt om de betaling te verifiëren. Staat er ‘Gereed’ en verschijnt er een vinkje op het scherm? Dan is de betaling gelukt.

Met een Apple Watch draai je het scherm naar de lezer en druk je twee keer op de zijknop. Vanzelf verschijnt de ingestelde Apple Pay-kaart in beeld. Met een tikje op de pols laat de Watch weten dat de betaling gelukt is.