Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iDeal gaat deze week veranderen (en dit merk jij ervan)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iDeal veranderen

De betaaldienst iDeal gaat deze week flink veranderen. Dankzij een nieuwe functie wordt betalen nóg gemakkelijker – mits je zelf eerst wat stappen doorloopt.

Lees verder na de advertentie

iDeal gaat veranderen

iDeal gaat de komende tijd flink wat veranderingen tegemoet. De populaire betaaldienst wordt binnenkort in heel Europa ingevoerd, en krijgt daarmee ook een nieuwe naam: Wero. Maar voordat het zover is gaat er eerst deze week nog het nodige veranderen – en dat heeft alles te maken met het gebruiksgemak van de dienst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom iDeal en betalen met je iPhone:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iDeal krijgt namelijk een gloednieuwe functie waarmee het maken van online-aankopen nog een stuk sneller gaat. In de app van je bank wordt het mogelijk om een profiel (ook wel iDeal-account) in te stellen met daarin je adresgegevens. Dit kan vervolgens uitgelezen worden door een webshop als je een aankoop doet. Oftewel: je hoeft hierdoor niet meer bij elke website opnieuw je adresgegevens in te vullen. Handig!

Niet nieuw, wel handig

Wie bekend is met PayPal heeft het misschien al door: deze functie is niet helemaal nieuw. Met PayPal is het namelijk al jaren mogelijk om direct je adres aan te klikken via de betaaldienst. Toch is de vernieuwing in Nederland erg welkom, gezien hier het overgrote deel van de online aankopen via iDeal gaat.

Overigens is het aanmaken van een profiel volledig optioneel. Wil je liever op de oude manier betalen? Dan blijft dit gewoon een mogelijkheid.

Nog niet bij élke bank

De meeste bank-apps op iPhone en Android ondersteunen volgens iDeal vanaf vandaag de mogelijkheid om een profiel aan te maken met je adresgegevens. Later deze week, op woensdag 17 april, komt de functie ook naar de ING-app. De ABN-AMRO-app loopt nog wat achter, en volgt pas op een later moment – naar verwachting is dit binnen de komende weken. Je kunt ook een profiel aanmaken in de webomgeving van je bank.