Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Pay is nú beschikbaar bij ING: zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Pay


Lees verder na de advertentie

Vanaf dinsdag is Apple Pay beschikbaar in Nederland. Klanten van ING kunnen nu betalen met onder meer hun iPhone en Apple Watch. Vorige maand werd al aangekondigd dat Apple’s betaaldienst naar Nederland zou komen.

Apple Pay

Apple Pay activeren

Apple Pay werkt op iPhones met Face ID en Touch ID (met uitzondering van de iPhone 5s). Je hebt daarop de nieuwste versie van de ING Bankieren-app nodig. Apple Pay activeren doe je als volgt:

  • Open Wallet op de iPhone.
  • Tik rechtsboven op het plusje.
  • Doorloop de stappen en kies hierbij voor ING als kaartvertrekker.

Je kunt Apple Pay ook activeren vanuit de ING Bankieren-app. Doorloop dan de volgende stappen

  • Open de ING Bankieren-app
  • Open de Instellingen en kies Apple Pay.
  • Kies de rekening waarmee je Apple Pay wilt koppelen.
  • Zet in Wallet.


kooptip

Momenteel werkt Apple Pay alleen voor betaalpassen bij een particuliere betaalrekening. ING Creditcards worden nog niet ondersteund.

Met Apple Pay betalen

Overal waar je contactloos kunt betalen met een pinpas, kun je ook Apple Pay gebruiken. Tegenwoordig is dat zo goed als overal. Afhankelijk van je toestel werkt het als volgt:

  • Apple Pay met Touch ID: Leg je vinger op de thuisknop voor Touch ID en houd de bovenkant van je iPhone bij het betaalautomaat totdat ‘Gereed’ in beeld verschijnt. Bekijk ook de video van Apple.
  • Apple Pay met Face ID: Druk twee keer op de vergrendelknop om Wallet te openen. Kijk naar je iPhone om te verifiëren met Face ID. Houd de bovenkant van je iPhone bij het betaalautomaat totdat ‘Gereed’ in beeld verschijnt’ Bekijk ook de video van Apple.

Met de Apple Watch betalen behoort ook tot de mogelijkheden. Tik twee keer op de knop aan de zijkant en houd het scherm van je Watch bij de betaalautomaat. Als je een tikje op je pols voelt, heb je betaald.

Ook online en in apps

Apple Pay komt niet alleen van pas in de winkel. Je kunt er ook online mee betalen, in apps en in Safari. Tenminste: als de makers daarvan Apple Pay als betaaloptie accepteren. Dit werkt ook op de meeste iPads en Macs. Bekijk op deze Support-pagina van Apple of jouw iPad of Mac ondersteund wordt.

Bron: ING