Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Pay nu ook beschikbaar bij ABN AMRO – zo werkt het

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
ABN AMRO Apple Pay


Lees verder na de advertentie

Als je een bankrekening bij ABN AMRO hebt, dan kun je vanaf vandaag contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch! Na ING is ABN AMRO de tweede grote Nederlandse bank die de betaaldienst Apple Pay ondersteunt. In dit artikel lees je hoe je het instelt en hoe je er daarna mee betaalt.

ABN AMRO Apple Pay

Apple Pay is sinds juni 2019 in Nederland. Eerst alleen voor ING en de online-banken bunq, Monese, N26 en Revolut. Nu voegt ABN AMRO zich toe aan dit rijtje. Op korte termijn zou ook Rabobank volgen. Om als klant van ABN AMRO Apple Pay te gebruiken, open je de ABN AMRO-app. Voor het instellen van Apple Pay doe je het volgende:

  • Open de Wallet-app op je iPhone en kies bij Aan de slag met Apple Pay voor ‘Voeg toe’.
  • Tik op ‘Ga door>ABN AMRO’.
  • Open via dit venster de ABN AMRO-app en doorloop de stappen om Apple Pay te configureren.

Je kunt ook je kaart aan Apple Pay toevoegen door meteen naar de ABN AMRO-app te gaan. Kies dan voor het tabblad ‘Zelf regelen’ en tik onderin op ‘Apple Pay’.

Hoe betaal je met Apple Pay?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Na het toevoegen van de kaart heb je je betaalpas niet meer nodig. Om te betalen met een iPhone X of nieuwer, druk je voordat je gaat betalen twee keer op de knop rechts van je iPhone. Bevestig de betaling met Face ID en houd de bovenste helft van je iPhone bij een NFC-scanner.

Bij een iPhone 8 of ouder werkt het nog gemakkelijker. Leg je vinger (waarmee je de iPhone ontgrendelt) op de thuisknop en houd de bovenste helft van je iPhone bij een NFC-scanner.

Naast de fysieke winkels kun je Apple Pay ook gebruiken om snel te betalen in verschillende apps. Apple Pay is bijvoorbeeld beschikbaar in de apps van Booking.com, BCC, Pathé, Ticketswap, Starbucks en Wehkamp. Meer over Apple Pay lees je in ons dossier: