Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Watch Series 8 verschijnt in extra groot formaat’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 8 design


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch verschijnt altijd in twee maten, maar dit jaar komt er misschien een derde maat bij. Maar wat wordt dit nieuwe Apple Watch Series 8-formaat?

Apple Watch Series 8: formaat is nu bekend

Het is zeker niet de eerste keer dat er gesproken wordt over de Apple Watch in drie formaten. Maar tot nu toe bleef onduidelijk hoe groot het scherm dan zou worden. Nu komt analist Ross Young met meer informatie over dit model van de Apple Watch Series 8. Young is expert op het gebied van displays.

De meest recente Apple Watch – de Series 7 – is verkrijgbaar in 41 en 45 millimeter, waarbij de laatste een scherm heeft van 1,901 inch. Volgens Young komt er nu een Watch bij met een schermdiagonaal van 1,99 inch. Het verschil is niet bijzonder groot: vijf procent. Ter vergelijking, verleden jaar groeide de Series 7 met 20 procent en dat was al heel subtiel.

Of speelt er iets anders?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het nieuwe formaat betekent volgens Ross dat er een derde formaat Apple Watch komt. Maar het zou ook kunnen betekenen dat de grootste van de twee modellen gewoon een iets groter scherm krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door de randen rondom het scherm een fractie smaller te maken, het horloge blijft dan zelf even groot.

Daarnaast wordt er ook een extra stevige Apple Watch verwacht, voor atleten die extreme sporten beoefenen. Deze ‘explorer edition’ is gemaakt van steviger materiaal – denk aan rubber. En een iets groter scherm zou ook goed van pas komen voor de afleesbaarheid tijdens het sporten.

Apple Watch Series 8 geruchten

De laatste dagen wordt er flink gespeculeerd over de Apple Watch Series 8. Zou zou het horloge niet sneller zijn dan de series 6 en 7 omdat de Series 8-processor ongewijzigd blijft. Nieuw is een sensor voor het meten van de lichaamstemperatuur, en een extra optie voor het besparen van de batterij. Meer over de vernieuwingen lees je in ons dossier over de Apple Watch Series 8.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het nieuwe horloge? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!