Terug naar ‘Apple Watch Series 8 verschijnt in extra groot formaat’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Watch Series 8 verschijnt in extra groot formaat’

Door Laura Grootaarts5 juli 2022 15:522 min. leestijd0

De Apple Watch verschijnt altijd in twee maten, maar dit jaar komt er misschien een derde maat bij. Maar wat wordt dit nieuwe Apple Watch Series 8-formaat?

Apple Watch Series 8 design

Meer weten over Apple Watch Series 8?
Bekijk dit dossier

Apple Watch Series 8: formaat is nu bekend

Het is zeker niet de eerste keer dat er gesproken wordt over de Apple Watch in drie formaten. Maar tot nu toe bleef onduidelijk hoe groot het scherm dan zou worden. Nu komt analist Ross Young met meer informatie over dit model van de Apple Watch Series 8. Young is expert op het gebied van displays.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De meest recente Apple Watch – de Series 7 – is verkrijgbaar in 41 en 45 millimeter, waarbij de laatste een scherm heeft van 1,901 inch. Volgens Young komt er nu een Watch bij met een schermdiagonaal van 1,99 inch. Het verschil is niet bijzonder groot: vijf procent. Ter vergelijking, verleden jaar groeide de Series 7 met 20 procent en dat was al heel subtiel.

Of speelt er iets anders?

Het nieuwe formaat betekent volgens Ross dat er een derde formaat Apple Watch komt. Maar het zou ook kunnen betekenen dat de grootste van de twee modellen gewoon een iets groter scherm krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door de randen rondom het scherm een fractie smaller te maken, het horloge blijft dan zelf even groot.

Daarnaast wordt er ook een extra stevige Apple Watch verwacht, voor atleten die extreme sporten beoefenen. Deze ‘explorer edition’ is gemaakt van steviger materiaal – denk aan rubber. En een iets groter scherm zou ook goed van pas komen voor de afleesbaarheid tijdens het sporten.

Apple Watch Series 8 geruchten

De laatste dagen wordt er flink gespeculeerd over de Apple Watch Series 8. Zou zou het horloge niet sneller zijn dan de series 6 en 7 omdat de Series 8-processor ongewijzigd blijft. Nieuw is een sensor voor het meten van de lichaamstemperatuur, en een extra optie voor het besparen van de batterij. Meer over de vernieuwingen lees je in ons dossier over de Apple Watch Series 8.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het nieuwe horloge? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar