Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Heb je koorts? De Apple Watch Series 8 waarschuwt je’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 8


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verwachten we de Apple Watch Series 8, en die heeft in ieder geval één opmerkelijke nieuwe functie: een thermometer voor het meten van je lichaamstemperatuur. Daarnaast komt er een extra stevige editie van de Apple Watch uit, zegt Apple-kenner Mark Gurman.

Apple Watch Series 8 thermometer

De Apple Watch Series 8 krijgt dus een thermometer, maar verwacht geen heel precieze metingen. Bij een gewone thermometer weet je tot op het getal achter de komma wat je temperatuur is, de thermometer in de Apple Watch geeft slechts een indicatie. Die indicatie maakt wel duidelijk of je verhoging of koorts hebt. Of – voor de dames – wanneer je ovulatie plaatsvindt. De sensor kan niet de kerntemperatuur van je lichaam meten, maar komt met een indicatie op basis van je huidtemperatuur. Hiervoor heeft Apple een algoritme ontwikkeld.

De sensor had eigenlijk ook al in de Series 7 moeten zitten, maar het algoritme voldeed vorig jaar nog niet aan Apple’s eigen interne kwaliteitseisen. Gurman waarschuwt dat dat ook dit jaar alsnog een spelbreker kan zijn, dus houdt wel een slag om de arm voor wat betreft de thermometer.

Extra stevige uitvoering en kleine verbeteringen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Gurman benadrukt verder dat we dit jaar een extra stevige editie van de nieuwe Apple Watch mogen verwachten. Deze ‘explorer edition’ is bedoeld voor mensen die intensief sporten of die extreme sporten beoefenen. Deze editie wordt gemaakt van stevig materiaal. Voor de rest is-ie gelijk aan de ‘gewone’ Apple Watch Series 8, dus ook met temperatuursensor.

Gurman zegt verder dat er slechts kleine verbeteringen zijn voor de Apple Watch Series 8. Zo zou het display een upgrade krijgen en daarmee een stukje helderder worden. Ook zijn er geruchten over een vlakkere voorkant van het horloge en een energiebesparingsmodus.

Vorige week kwam ook in het nieuws dat de Apple Watch Series 8 niet sneller zal zijn dan de Series. Dat heeft te maken met de ‘nieuwe’ S8-chip: die blijft intern gelijk aan de chip van vorig jaar én het jaar daarvoor. We weten meer in september: dat is de maand waarin de nieuwe Apple Watch onthuld wordt. Wil je meer weten over de Apple Watch Series 8? Lees dan ons dossier over de Series 8!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors