Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple TV+ is Apple’s streamingdienst voor eigen series en films

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple TV+kijken


Lees verder na de advertentie

It’s show time! Het thema van Apple’s event liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Apple presenteerde vanavond zijn eigen streamingdienst: Apple TV+. Deze maakt deel uit van de grondig vernieuwde TV-app waarin allerlei andere on demand-diensten gebundeld worden. Het is niet de eerste nieuwe dienst die Apple vanavond presenteerde: eerder was er Apple News+ waarmee je onbeperkt nieuws en tijdschriften kunt lezen en Apple Arcade om te gamen.

Apple TV+

In Apple TV+, wat dit dit najaar beschikbaar komt, vind je eigen series, films en documentaires van Apple. Er is content voor jong en oud, en in allerlei verschillende genres. Apple’s videodienst komt niet als een verrassing. Het bedrijf is al een aantal jaar aan het experimenteren met eigen content. Zo was er Planet of the Apps, waarin talentvolle app-ontwikkelaars een podium kregen. Succesvoller was Carpool Karaoke, waarin James Corden in zijn taxi bekende sterren mee liet zingen met de muziek. Beide producties waren te zien via een andere dienst van Apple, namelijk Apple Music.

Meer recent waren er ook al geruchten over diverse series die Apple aan het produceren zou zijn, en die blijken helemaal te kloppen. Zo is er een dramaserie over het maken van een ochtendshow met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston en een remake van Steven Spielbergs Amazing Stories uit de jaren tachtig – de drie genoemde celebrity’s betraden vanavond ook het podium. Ook de vorig jaar aangekondigde samenwerking met Oprah Winfrey heeft alles met Apple’s videodienst te maken: zij gaat een boekenprogramma presenteren. Ze gaf vanavond helaas geen iPhones weg aan het aanwezige publiek.


kooptip

https://youtu.be/A-j8QaoTeWU

Op dit moment is er nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de videostreamingdienst Apple TV+. Die volgt later dit najaar.

TV-app & Apple TV Channels

Apple TV Plus 7

Apple kondigt ook een grondige vernieuwing aan voor hun TV-app. Die kennen we in Nederland eigenlijk nog helemaal niet. Apple belooft nu dat hij dit jaar naar meer dan honderd landen wereldwijd komt, en het kan haast niet anders dan dat Nederland daar ook bij zit. En we krijgen dan meteen te maken met de grondig vernieuwde versie van de app.

In die vernieuwde TV-app, vind je straks het zojuist genoemde Apple TV+. Daarnaast gaat Apple onder de noemer Apple TV Channels de content van al bestaande aanbieders bundelen, waaronder HBO en Canal+ – hoewel het de vraag is in hoeverre dit voor Nederland geldt en of er lokale aanbieders als Videoland meedoen  Dat scheelt mogelijk in je portemonnee, want je hoeft je dan niet te abonneren op allerlei verschillende aanbieders. Bovendien hoef je niet meer alles losse apps te downloaden.

De vernieuwde app wordt uitgerold in mei. Later dit jaar komt de app TV dan ook eindelijk naar de Mac. Dat is waarschijnlijk in september, wanneer de opvolger van macOS Mojave verschijnt. Apple pakt het meteen breed aan: eerder dit jaar werd al bekend dat bekende merken als Samsung Apple-diensten gaan ondersteunen.

Eerlijk is eerlijk: Apple heeft voor zijn videodienst een heel blik aan echte sterren opengetrokken. We weten echter nog niet of we écht enthousiast zijn over Apple’s aankondigingen, omdat op dit moment nog onduidelijk is wat Apple TV Channels voor Nederland gaat betekenen, welke aanbieders meedoen en wat voor prijskaartje eraan hangt.

https://www.youtube.com/watch?v=RrdbT4hpwBk