Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Arcade: oneindig gamen op alle Apple-apparaten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Arcade 2


Lees verder na de advertentie

Tijdens de keynote heeft Apple een abonnementsdienst voor games gelanceerd, Apple Arcade. Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand genieten van de beste games uit de App Store, op je iPhone, iPad, Apple TV en Mac. De dienst is speciaal bedoeld voor betaalde games uit de App Store, niet voor gratis games met in-app aankopen. Dit moet je erover weten.

100+ speciale games

In het begin zitten er meer dan honderd exclusieve games in Apple Arcade, en het aanbod wordt continu uitgebreid. Er zitten een hoop bekende game-ontwikkelaars bij, zoals Sega, Devolver Digital en Konami. Alle games die Apple op het podium liet zien, zagen er erg goed uit. Geen goedkope casual-games dus, maar echte premium titels. Zo is er bijvoorbeeld een game van Final Fantasy-bedenker Hironobu Sakaguchi, evenals een nieuwe Sonic-game van Sega.

Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met streamingdiensten voor games, laatst bijvoorbeeld Google met zijn dienst Stadia. Hier worden de beelden in de cloud berekend en naar je apparaten gestuurd. Apple houdt het wat traditioneler: alle games draaien gewoon op de apparaten zelf.

Het einde van in-app aankopen?

Met de in-app aankopen heeft Apple het voor game-ontwikkelaars bijna onmogelijk gemaakt om met betaalde games geld te verdienen. Met Apple Arcade probeert Apple daar weer verandering in te brengen. De abonnementsdienst wordt dit najaar in meer dan 150 landen gelanceerd – hoogstwaarschijnlijk dus ook in Nederland en België. Een prijs is nog niet bekend, maar we verwachten niet meer dan 10 euro per maand.


kooptip

https://www.youtube.com/watch?v=95FuVib8mcY

Als er echt coole games in Apple Arcade zitten, zouden wij wel een abonnement afsluiten. Of Apple Arcade een succes wordt, is volgens erg afhankelijk van de kwaliteit van de games, evenals de prijs. Een grote naam missen we helaas in het rijtje met ontwikkelaars: Nintendo. Laten we hopen dat de Japanse game-reus uiteindelijk toch meedoet aan Apple Arcade.