Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

FIFA houdt extra WK in 2025 – en het is alleen te zien op Apple TV+

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Fifa Club World Cup

De FIFA wil in 2025 een extra WK organiseren: de Club World Cup. En het toernooi zal alléén te zien zijn bij Apple TV+. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Extra WK in 2025

Heb je geen zin om tot 2026 te wachten voor het volgende WK? Dan hebben we goed nieuws voor je. FIFA gaat in 2025 namelijk de Club World Cup organiseren. Dat is een soort WK met daarin de absolute topteams uit de gehele wereld, zoals winnaars van de Champions League en teams die hoog in de rangorde staan.

Het laatste nieuws rondom Apple op de voet volgen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De lijst van deelnemende teams is nog niet definitief, maar we weten in ieder geval dat bijvoorbeeld Chelsea, Real Madrid, Bayern München en PSG meedoen. Ook is al bekend dat het toernooi plaatsvindt in de Verenigde Staten. En door een bericht in de New York Times weten we nu ook wie het toernooi gaat uitzenden …

Club World Cup op Apple TV+

Apple zou namelijk meer dan een miljard dollar hebben aangeboden om de uitzendrechten voor het toernooi in handen te krijgen. Je zou alle wedstrijden dan alleen met een abonnement op Apple TV+ kunnen kijken. Waarschijnlijk wordt de deal al in april aangekondigd.

Club World Cup

Er zijn nog wel wat onduidelijkheden. Zo zou het nog kunnen dat Apple geen wereldwijde deal heeft, en dus uitzendrechten moet delen met andere partijen. Heeft Apple wél exclusieve rechten, dan zou het voor het eerst zijn dat de FIFA zo’n contract heeft afgesloten.

Apple gaat vol in op sport

De zet van Apple is opvallend, maar niet onverwacht. Het bedrijf heeft al de uitzendrechten voor de Major League Soccer – een soort Amerikaanse Eredivisie – en zou ook geïnteresseerd zijn in een deal om NBA basketball uit te zenden vanaf 2025. Oftewel: sportfans moeten de komende tijd echt een abonnement op Apple TV+ gaan overwegen!