Terug naar Siri op HomePod spreekt vanaf nu Nederlands
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri op HomePod spreekt vanaf nu Nederlands

Door Ward Edema14 december 2021 09:082 min. leestijd0

Eindelijk: Siri op de HomePod ondersteunt nu Nederlands! Nu rest nog de vraag: komt de HomePod mini nu ook naar Nederland en België?

HomePod Nederlands

HomePod Nederlands

Hoewel de HomePod al in 2018 op de markt kwam, en in de jaren daarna ook bij verschillende Nederlandse webshops terecht kwam, sprak hij nog altijd geen Nederlands. Daar komt nu eindelijk verandering in met de nieuwste HomePod-update.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Deze nieuwe versie, 15.2, voegt namelijk ondersteuning toe voor zowel Nederlands als Russisch. Hierdoor is het nu mogelijk om de HomePod in het Nederlands aan te spreken, en om Nederlandse antwoorden te krijgen van Siri.

Dit maakt het gebruik van de HomePod een stuk natuurlijker, omdat je niet telkens hoeft te switchen naar Engels om een opdracht te geven. Slimme speakers zoals de Google Nest ondersteunen al langer onze taal.

HomePod update installeren

Je installeert de HomePod-update via de Woning-app. Tik linksboven op het huis, en ga naar ‘Woninginstellingen’. Tik daarna op ‘Software-update>Werk (alle) bij’.

De update is te installeren op zowel de HomePod mini als de originele HomePod.

HomePod mini kopen in Nederland

De HomePod is inmiddels al uit de verkoop, en Apple produceert alleen nog de HomePod mini. Officieel is de HomePod mini nog altijd niet te koop in Nederland en België. Dat wil zeggen dat Apple en officiële Apple-resellers zoals Amac hem niet aanbieden.

HomePod mini

Daar komt nu waarschijnlijk snel verandering in. Op de website van Apple hebben we namelijk al hints ontdekt die de komst van de HomePod mini naar Nederland lijken te verklappen.

De HomePod mini kost in Duitsland en Frankrijk € 99,00. De verwachting is dat deze prijs in Nederland hetzelfde zal zijn. Voorlopig is de HomePod mini in Nederland alleen te koop via webshops als Belsimpel.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar