Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe functie in Apple Podcasts bespaart je veel tijd

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
podcasts

iOS 17.4 brengt een nieuwe functie naar Apple Podcasts! Daarmee wordt de app toegankelijker, bespaar je veel tijd én zul je je beter focussen op de afleveringen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over apps als Podcasts? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

iOS 17.4

iOS 17.4 is de volgende tussentijdse update voor de iPhone. De eerste bèta kwam afgelopen week uit, ongeveer een week na de release van iOS 17.3. En wat bleek: de software zit tjokvol nieuwe functies waar Apple-gebruikers al lang op wachten. Zo wordt het straks mogelijk om alternatieve appwinkels te gebruiken – je bent dus niet meer beperkt tot de App Store – en wordt het gemakkelijker om een andere standaardbrowser in te stellen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar iOS 17.4 brengt nog een nieuwe functie naar de iPhone, of eigenlijk, naar Apple Podcasts. In iOS 17.4 kan de app namelijk gesprekken voor je uitschrijven. Je kunt met deze transcriptie dan live meelezen met wat de presentatoren en hun gesprekspartners vertellen. Handig als je bijvoorbeeld gehoorproblemen hebt, iemand niet goed verstaat, beter wilt opletten, of ergens zit waar veel omgevingsgeluid is. Maar de transcriptiefunctie is ook handig als je geen tijd of zin hebt om naar een volledige aflevering te luisteren, maar wel benieuwd bent wat er gezegd wordt.

Apple Podcasts: nieuwe functie

Apple Podcasts nieuwe functie

Als gebruiker activeer je de nieuwe Apple Podcasts functie net zoals je songteksten in Apple Music bekijkt. Dat wil zeggen: wanneer je een aflevering afspeelt en de grote afspeelweergave opent, zie je linksonder een icoontje met een tekstballon en twee aanhalingstekens. Tik hierop, en de transcriptie verschijnt groot in beeld.

De tekst scrolt automatisch verder naarmate het gesprek verloopt, en Podcasts highlight de teksten die op dat moment worden uitgesproken. Ook kun je door- of terugspoelen door op een andere zin te tikken, en vind je onderin een zoekknop om naar specifieke woorden te zoeken en naar een specifiek moment te springen. Bovendien kun je teksten kopiëren, plakken en highlighten – mocht je ze willen bewaren voor later.

Alle afleveringen?

De transcripten worden automatisch gegenereerd. Daardoor zou je denken dat iedere podcastaflevering in de app de transcripten al heeft, maar dat is niet helemaal waar. De teksten zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Bovendien zijn lang niet alle afleveringen uitgerust met de transcripten, al wil Apple er op lange termijn wel meer toevoegen.

Ben je zelf podcastmaker, bijvoorbeeld met Podimo? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen transcripten te schrijven en ze te uploaden in Apple’s app. Bijvoorbeeld als je de gegenereerde teksten niet naar wens vindt.