Terug naar Apple gaat toch door met ontwikkeling van AirPower
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple gaat toch door met ontwikkeling van AirPower

Door Annemiek Lourensen29 november 2021 14:082 min. leestijd0

Zijn de batterijen van al je Apple-apparaten constant op hetzelfde moment leeg? En heb je er ook zo’n hekel aan om je opladers een-voor-een voor de dag te halen? Of kom je zelfs stopcontacten te kort? Dan hebben we goed nieuws voor je: Apple’s opslaadmat voor ál je apparaten, genaamd AirPower, blijkt toch weer actief in ontwikkeling te zijn. Is het Apple dus gelukt om de vorige problemen bij de ontwikkeling te verhelpen?

Draadloos opladen met AirPower

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

AirPower update: wordt draadloos opladen de toekomst?

Afgelopen weekend onthulde Mark Gurman in de nieuwsbrief van Bloomberg dat Apple toch geen afscheid van AirPower heeft genomen. Volgens Gurman is het bedrijf namelijk (weer) actief bezig om het product te realiseren, ondanks een paar mislukte pogingen. 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

AirPower is een feite een mat waarmee je draadloos je apparaten oplaadt. Dit lijkt niet per se baanbrekend, aangezien er eerder al soortgelijke producten op de markt zijn verschenen. Maar het grote verschil met andere matten is dat je met één AirPower-mat verschillende apparaten tegelijk oplaadt. Het zou gaan om een iPhone, een Apple Watch, én AirPods

Overigens had Gurman nog twee andere nieuwtjes in petto. Ten eerste blijkt dat Apple naar een toekomst werkt waarin onderlinge Apple-producten ook elkaar kunnen opladen. Denk bijvoorbeeld aan een iPad die je iPhone oplaadt. Of een iPhone die je AirPods oplaadt. Daarnaast beweert de journalist dat er methodes worden ontwikkeld om je producten op zowel korte als lange afstand draadloos op te laden.

Opfrissingscursus

AirPower in maart

Wel, niet, wel, niet – AirPower heeft al meerdere fases doorgemaakt. Laten we daarom even terugspoelen: het product werd officieel aangekondigd in september van 2017. Vervolgens verspreidden meerdere bronnen in maart van 2018 het gerucht dat de mat diezelfde maand nog op de markt zou verschijnen. Niet dus.

Het daaropvolgende nieuws kwam aan het begin van 2019. Een fabrikant beweerde toen met de productie van de gadget te zijn gestart. Helaas was deze vreugde van korte duur, want in maart van dat jaar trok Apple officieel de stekker uit het AirPower-project. De reden? Blijkbaar voldeed de AirPower op dat moment niet aan de hoge kwaliteitseisen van het bedrijf.

Met het nieuws van Gurman ziet het ernaar uit dat Apple toch nog niet bereid is om AirPower op te geven. Daarom hopen we dat de handdoek niet weer in de ring wordt gegooid!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar