Terug naar Apple trekt stekker uit AirPower
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple trekt stekker uit AirPower

Door Laura Grootaarts29 maart 2019 22:122 min. leestijd0

Apple heeft vanavond bekendgemaakt dat de AirPower er definitief niet gaat komen. De draadloze oplaadmat had al een jaar geleden in de winkels moeten liggen, maar in dit geval komt van uitstel toch echt afstel.

AirPower lancering

Voldoet niet aan de eisen

‘Na veel inspanningen, hebben we geconcludeerd dat AirPower niet aan onze hoge kwaliteitseisen kan voldoen, daarom is het project geannuleerd. We bieden onze excuses aan aan onze klanten die uitkeken naar deze lancering. We blijven geloven dat de toekomst draadloos is, en blijven hierin ook investeren’, aldus Dan Riccio, topman van Apple’s hardware-divisie, tegenover Techcrunch.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De AirPower werd al eind 2017 aangekondigd, tegelijk met de eerste draadloos oplaadbare iPhones – de iPhone 8 en de iPhone X. Het was de bedoeling dat je met de AirPower drie draadloos oplaadbare Apple-producten tegelijk kon opladen: de iPhone, de Apple Watch en de vernieuwde AirPods. Begin 2018 had AirPower in de winkels moeten liggen, maar toen al was duidelijk dat Apple deze deadline niet ging halen. Technisch gezien bleek het lastig om drie producten tegelijk op te laten laden met de mat. Vooral omdat het daarbij niet uit moest maken waar op de mat je de producten neerlegde. Dit zorgde voor oververhitting.

Qi-oplader

De beslissing om AirPower te annuleren, is waarschijnlijk vrij recente datum. Vorige week kwamen de AirPods 2 uit, met daarbij optioneel een draadloos oplaadbare huls tegen een meerprijs van € 50. Op de verpakking hiervan staan zelfs nog verwijzingen naar AirPower. Als je de AirPods 2 gekocht hebt met het idee dat je ze binnenkort op Apple’s eigen oplaadmat kan leggen, kom je bedrogen uit. Je bent dan aangewezen op Qi-opladers van fabrikanten buiten Apple om.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar