Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple trekt stekker uit AirPower

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond bekendgemaakt dat de AirPower er definitief niet gaat komen. De draadloze oplaadmat had al een jaar geleden in de winkels moeten liggen, maar in dit geval komt van uitstel toch echt afstel.

Voldoet niet aan de eisen

‘Na veel inspanningen, hebben we geconcludeerd dat AirPower niet aan onze hoge kwaliteitseisen kan voldoen, daarom is het project geannuleerd. We bieden onze excuses aan aan onze klanten die uitkeken naar deze lancering. We blijven geloven dat de toekomst draadloos is, en blijven hierin ook investeren’, aldus Dan Riccio, topman van Apple’s hardware-divisie, tegenover Techcrunch.

De AirPower werd al eind 2017 aangekondigd, tegelijk met de eerste draadloos oplaadbare iPhones – de iPhone 8 en de iPhone X. Het was de bedoeling dat je met de AirPower drie draadloos oplaadbare Apple-producten tegelijk kon opladen: de iPhone, de Apple Watch en de vernieuwde AirPods. Begin 2018 had AirPower in de winkels moeten liggen, maar toen al was duidelijk dat Apple deze deadline niet ging halen. Technisch gezien bleek het lastig om drie producten tegelijk op te laten laden met de mat. Vooral omdat het daarbij niet uit moest maken waar op de mat je de producten neerlegde. Dit zorgde voor oververhitting.

Qi-oplader

De beslissing om AirPower te annuleren, is waarschijnlijk vrij recente datum. Vorige week kwamen de AirPods 2 uit, met daarbij optioneel een draadloos oplaadbare huls tegen een meerprijs van € 50. Op de verpakking hiervan staan zelfs nog verwijzingen naar AirPower. Als je de AirPods 2 gekocht hebt met het idee dat je ze binnenkort op Apple’s eigen oplaadmat kan leggen, kom je bedrogen uit. Je bent dan aangewezen op Qi-opladers van fabrikanten buiten Apple om.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt