Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

6x dit presenteerde Apple níét in 2018 (maar hopelijk wel in 2019)

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Natuurlijk presenteerde Apple dit jaar weer een hele lading aan nieuwe producten. Van nieuwe iPhones en een compleet vernieuwde iPad Pro tot nieuwe Macs – bekijk ook het lijstje met onze favorieten van 2018. Er waren echter ook Apple-producten en -diensten waarvan we hadden verwacht dat ze in 2018 zouden verschijnen en die schitterden door afwezigheid. Hopelijk zien onderstaande zaken in 2019 alsnog het levenslicht!

1. AirPower

Een draadloos oplaadbare iPhone is inmiddels geen noviteit meer. De iPhone 8 en de iPhone X uit 2017 zijn draadloos oplaadbaar, hetzelfde geldt voor de iPhone XR en XS (Max) uit dit jaar. Al in 2017 kondigde Apple de AirPower aan: een mat waarmee je drie Apple-producten tegelijk kunt opladen. Begin dit jaar had-ie moeten verschijnen.

De laatste stand van zaken? De verwijzingen op de website van Apple zijn ondertussen stilletjes verdwenen. Apple zou nog zeker bezig zijn met een draadloze oplader, maar is daarvoor weer terug naar de tekentafel. De eerste variant bleek technisch niet uitvoerbaar te zijn.

2. AirPods 2

AirPods


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een van de Apple-producten die je op zou kunnen laden via de zojuist genoemde AirPower? De tweede generatie AirPods. Ze hadden draadloos oplaadbaar moeten zijn en noise-cancelling moeten hebben. En Siri? Die roep je gewoon op met je stem, in plaats van met tikjes op de oortjes. Ook deze AirPods zijn min of meer geruisloos van het toneel verdwenen. Als de AirPower weer nieuw leven is ingeblazen, maken deze AirPods ook weer kans.

3. iPhone SE 2

iPhone SE

De eerste generatie SE is inmiddels bijna drie jaar oud, en er wordt reikhalzend uitgekeken naar een nieuw betaalbaar en handzaam toestel. Geruchten waren er volop, maar de SE 2 schitterde in 2018 door afwezigheid. Het lijkt erop dat de iPhone XR definitief de rol van instap-model heeft aangenomen, ten koste van de SE. Nu kun je veel zeggen over de XR, maar handzaam en betaalbaar …? Niet echt.

4. Nederlandse HomePod

HomePod

Het is al anderhalf jaar geleden dat Apple de HomePod introduceerde: een degelijke slimme speaker met Siri-integratie. Begin 2018 ging hij dan ook eindelijk in de verkoop … Maar niet in Nederland. Tegen de tijd dat het zomer was, was HomePod ook nog te koop in enkele niet-Engelstalige landen … Maar niet in Nederland. Ook de goedkopere HomePod die Apple dit jaar zou uitbrengen onder het Beats-label bleef toe uit.

5. Apple Pay in Nederland

Apple Pay naar Nederland

In de bovenstaande schermafbeelding maakt Siri ons blij met een dode mus. Zomaar een greep uit de landen waar Apple Pay actief is, en waar je dus contactloos kunt betalen met je iPhone: Duitsland, België, Frankrijk. En zelfs Kazachstan, San Marino en Vaticaanstad. Het is maar de vraag of het in Nederland ooit nog gaat gebeuren …

6. Mac Pro

Deze zagen we al een tijdje aankomen. Apple’s Mac voor professionals is sinds 2013 niet meer gewijzigd. Al in 2017 werd bekend dat Apple een speciaal team heeft samengesteld rondom de Mac Pro. 2018 wordt het jaar van de Mac Pro, dachten we daarom. Maar al in het voorjaar maakte het Mac Pro-team duidelijk dat het toch echt 2019 gaat worden. Het is de bedoeling dat de Pro er heel anders gaat uitzien en een modulair ontwerp krijgt.