Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit zijn onze favoriete Apple-producten van 2018

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Werken bij Apple


Lees verder na de advertentie

Het jaar 2018 is bijna afgelopen, en dat betekent dat er weer de nodige jaaroverzichten en lijstjes verschijnen. Wij maken alvast een begin met onze favoriete Apple-producten van 2018. Maar allereerst: hoeveel nieuwe producten heeft Apple in 2018 eigenlijk uitgebracht? Nou, het waren er tien. Meer dan je had verwacht, toch? Dit zijn onze favorieten:

1. De goedkoopste iPad ooit

In het voorjaar kregen we van Apple een nieuwe 9,7-inch iPad. Op het eerste gezicht lijkt die relatief saai: hij ziet er bijna hetzelfde uit als de iPad Air van vijf jaar terug. Maar aan de binnenkant zit de snelle A10 Fusion-processor die we kennen uit de iPhone X. Daarnaast ondersteunt hij de eerste Apple Pencil, evenals het goedkopere alternatief Logitech Crayon. Allemaal leuk en aardig, maar het beste vinden wij de prijs van 359 euro! Hiermee is het de goedkoopste iPad ooit. Oké oké, technisch gezien was de eerste iPad mini nog goedkoper, maar die had toen al verouderde hardware.

iPad 2018 teardown

2. Eindelijk een nieuwe MacBook Air

We dachten al dat het nooit meer zou gebeuren, maar eind 2018 heeft Apple eindelijk de MacBook Air een flinke update gegeven. En wat voor één. Qua design lijkt de Air op de kleine 12-inch MacBook, met elementen van de grotere Pro. Wat de specificaties betreft, verhoudt het zich andersom: hier lijkt de MacBook Air juist iets meer op de Pro. Uiteraard heeft de nieuwe Air een Retina-scherm en ook het grotere trackpad dat we kennen de MacBook Pro. En als klap op de vuurpijl ondersteunt de MacBook Air Touch ID – zonder de omstreden Touch Bar. Wij hebben een nieuwe favoriete mobiele Mac. Overigens: samen met de MacBook Air presenteerde Apple ook een nieuwe Mac mini. Die update is wat minder spectaculair, maar even zo gewild.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

MacBook Air

3. iPhone XS en XS Max

Apple’s nieuwe telefoons mogen natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De iPhone XS is een geweldige evolutie op het beproefde iPhone X-concept; de iPhone XS Max voegt daaraan het grootste iPhone-scherm ooit toe. Naast allerlei verbeteringen in de hardware schittert de XS vooral met zijn nieuwe camera. Deze is namelijk niet alleen qua techniek beter geworden, maar ook qua software. iOS past zo veel berekeningen op het foto’s maken toe dat je zelfs onder de moeilijkste lichtomstandigheden (bijvoorbeeld tegen de laagstaande zon in fotograferen) een geweldige foto krijgt.

iPhone Xs of iPhone Xs Max

4. Een goedkopere iPhone XR

Naast de iPhone XS presenteerde Apple in 2018 ook de iPhone XR. Die is een heel stuk goedkoper dan de twee vlaggenschepen, terwijl je er qua hardware bijna hetzelfde voor terug krijgt. Face ID en randloos scherm? Check! Portretmodus? Check! De nieuwste processor? Check! De twee grootste verschillen? Geen dubbele camera aan de achterkant en een lcd-scherm in plaats van oled. Maar zelfs dat merk je eigenlijk niet. Dan mag er wel gezegd worden dat de iPhone XR niet zo goed verkoopt, maar volgens ons is het wel de spannendste iPhone van 2018.

iPhone Xr kleuren

5. iPad Pro 2018 + Apple Pencil 2

Ten slotte werd ook de iPad Pro in 2018 grondig vernieuwd. Deze heeft een aantal trucjes van de iPhone geleerd. Het design is nu randloos, zonder thuisknop, en je ontgrendelt de iPad Pro 2018 via Face ID. Bij deze nieuwe iPad hoort ook een nieuwe Apple Pencil met nieuwe besturingsmogelijkheden. Wat ons betreft heeft de iPad Pro 2018 de grootste sprong vooruit gemaakt.

nieuwe iPad Pro ontwerp

Bonus: Apple Pay in België

Het is niet echt een product en het is ook nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay in België gelanceerd. Eind november was het zo ver, even later was ook Duitsland aan de beurt. Het kan dus niet meer lang duren voordat het ook in Nederland zo ver is. Toch?

Wat is volgens jou het beste Apple-product van het jaar? Laat het hieronder weten in een reactie.