Terug naar 'Apple presenteert goedkope Beats HomePod tijdens WWDC'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple presenteert goedkope Beats HomePod tijdens WWDC'

Door Koen van Ekeren30 mei 2018 10:332 min. leestijd0

We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van WWDC 2018. Traditioneel gezien is het evenement een software-feestje, maar er worden ook nieuwe producten verwacht. En één van die producten moet de Beats HomePod zijn, een goedkope variant van Apple’s slimme speaker.

goedkope HomePod mini

Goedkope Beats HomePod

Vorige week openbaarde de website LoveiOS dat Apple werkt aan een goedkope HomePod, dat het Beats-label opgeplakt krijgt. Nu voorspelt Apple-analist Gene Munster dat Apple deze Beats-speaker al de komende maandag aankondigt, tijdens WWDC 2018.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De analist verwacht dat de Beats HomePod een prijskaartje krijgt van 250 dollar. Dat is een stuk minder dan de prijs van de HomePod: 349 dollar. Maar het bedrag is hoger dan de prijs in eerdere geruchten, waarin werd gesteld dat de kleinere variant van de HomePod hooguit 200 dollar gaat kosten.

De analist stelt dat de speaker Siri ondersteunt. Het is onduidelijk of Munster hierbij bedoelt dat Siri rechtstreeks in de Beats-speaker is geïntegreerd, of dat het werkt met een gekoppelde iPhone of iPad. Een eerder gerucht beweerde dat er geen Siri in de kleine versie van de HomePod zit.

Concurrentie

De Beats HomePod moet concurrentie vormen voor Google en Amazon, die al kleinere en goedkopere slimme speakers aanbieden. De Google Home Mini en Amazon Echo Dot kosten slechts vijf tientjes. Mede door deze speakers is het marktaandeel van de bedrijven gigantisch: samen zijn ze goed voor meer dan 70 procent van de markt.

Munster verwacht verder dat Siri een grote rol speelt op WWDC 2018. Vooral de mogelijkheden van Siri op de HomePod zou worden uitgebreid. Ook voorspelt hij dat er opnieuw veel aandacht is voor augmented reality en kunstmatige intelligentie . Er komen bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelaarstools voor ARKit en ook het framework voor machine learning, CoreML, krijgt een update.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar