Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Apple presenteert goedkope Beats HomePod tijdens WWDC'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van WWDC 2018. Traditioneel gezien is het evenement een software-feestje, maar er worden ook nieuwe producten verwacht. En één van die producten moet de Beats HomePod zijn, een goedkope variant van Apple’s slimme speaker.

Goedkope Beats HomePod

Vorige week openbaarde de website LoveiOS dat Apple werkt aan een goedkope HomePod, dat het Beats-label opgeplakt krijgt. Nu voorspelt Apple-analist Gene Munster dat Apple deze Beats-speaker al de komende maandag aankondigt, tijdens WWDC 2018.

De analist verwacht dat de Beats HomePod een prijskaartje krijgt van 250 dollar. Dat is een stuk minder dan de prijs van de HomePod: 349 dollar. Maar het bedrag is hoger dan de prijs in eerdere geruchten, waarin werd gesteld dat de kleinere variant van de HomePod hooguit 200 dollar gaat kosten.

De analist stelt dat de speaker Siri ondersteunt. Het is onduidelijk of Munster hierbij bedoelt dat Siri rechtstreeks in de Beats-speaker is geïntegreerd, of dat het werkt met een gekoppelde iPhone of iPad. Een eerder gerucht beweerde dat er geen Siri in de kleine versie van de HomePod zit.

Concurrentie


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Beats HomePod moet concurrentie vormen voor Google en Amazon, die al kleinere en goedkopere slimme speakers aanbieden. De Google Home Mini en Amazon Echo Dot kosten slechts vijf tientjes. Mede door deze speakers is het marktaandeel van de bedrijven gigantisch: samen zijn ze goed voor meer dan 70 procent van de markt.

Munster verwacht verder dat Siri een grote rol speelt op WWDC 2018. Vooral de mogelijkheden van Siri op de HomePod zou worden uitgebreid. Ook voorspelt hij dat er opnieuw veel aandacht is voor augmented reality en kunstmatige intelligentie . Er komen bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelaarstools voor ARKit en ook het framework voor machine learning, CoreML, krijgt een update.