Terug naar Wat is er aan de hand met Apple's oplaadmat AirPower?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat is er aan de hand met Apple's oplaadmat AirPower?

Door Koen van Ekeren13 september 2018 13:532 min. leestijd0

Misschien ben je er al een jaar op aan het wachten, de oplaadmat voor draadloos laden: AirPower. Het apparaat werd aangekondigd tijdens het iPhone X-event in 2017, maar sindsdien heeft AirPower geen teken van leven meer gegeven. Ook een jaar later niet, tijdens het Apple-event van 2018. Wat is er aan de hand?

draadloze oplaadmat AirPower

Verschijnt AirPower nog?

AirPower werd in september 2017 naast de iPhone X en iPhone 8 aangekondigd. Met de oplaadmat zou het mogelijk moeten zijn om een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd draadloos op te laden. Apple liet woensdagavond echter (wederom) niets los over de oplaadmat …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En het wordt zelfs erger: Apple doet inmiddels alsof AirPower er nooit is geweest. Na het evenement heeft het bedrijf alle verwijzingen naar AirPower van de website geschrapt. De enige plek waar de oplaadmat nog wordt genoemd is een AirPods-pagina, waar wordt aangegeven dat de oplader op dit moment niet beschikbaar is.

Wanneer en óf AirPower komt, weet niemand. Bij de onthulling zei Apple dat AirPower in 2018 in de winkels zou liggen. Even leek Apple op schema te liggen om het apparaat in maart uit de brengen, maar een lancering bleef uit. Ook tijdens WWDC schitterde de oplaadmat door afwezigheid en uiteindelijk zou de september-keynote hét moment zijn. Maar AirPower is nergens te bekennen.

Technische problemen

Het is aannemelijk dat het uitblijven van AirPower te maken heeft met technische moeilijkheden. Eerder dit jaar stelden geruchten nog dat er problemen waren met oververhitting. Daarnaast is het technisch een (te) grote uitdaging om drie producten tegelijk op te laden.

Nog een heel klein beetje hoop hebben we dat Apple de oplaadmat nog aankondigt tijdens een extra Special Event, of een persbericht. En anders is hij al begraven. Stilzwijgend.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar