Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat is er aan de hand met Apple's oplaadmat AirPower?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Misschien ben je er al een jaar op aan het wachten, de oplaadmat voor draadloos laden: AirPower. Het apparaat werd aangekondigd tijdens het iPhone X-event in 2017, maar sindsdien heeft AirPower geen teken van leven meer gegeven. Ook een jaar later niet, tijdens het Apple-event van 2018. Wat is er aan de hand?

Verschijnt AirPower nog?

AirPower werd in september 2017 naast de iPhone X en iPhone 8 aangekondigd. Met de oplaadmat zou het mogelijk moeten zijn om een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd draadloos op te laden. Apple liet woensdagavond echter (wederom) niets los over de oplaadmat …

En het wordt zelfs erger: Apple doet inmiddels alsof AirPower er nooit is geweest. Na het evenement heeft het bedrijf alle verwijzingen naar AirPower van de website geschrapt. De enige plek waar de oplaadmat nog wordt genoemd is een AirPods-pagina, waar wordt aangegeven dat de oplader op dit moment niet beschikbaar is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wanneer en óf AirPower komt, weet niemand. Bij de onthulling zei Apple dat AirPower in 2018 in de winkels zou liggen. Even leek Apple op schema te liggen om het apparaat in maart uit de brengen, maar een lancering bleef uit. Ook tijdens WWDC schitterde de oplaadmat door afwezigheid en uiteindelijk zou de september-keynote hét moment zijn. Maar AirPower is nergens te bekennen.

Technische problemen

Het is aannemelijk dat het uitblijven van AirPower te maken heeft met technische moeilijkheden. Eerder dit jaar stelden geruchten nog dat er problemen waren met oververhitting. Daarnaast is het technisch een (te) grote uitdaging om drie producten tegelijk op te laden.

Nog een heel klein beetje hoop hebben we dat Apple de oplaadmat nog aankondigt tijdens een extra Special Event, of een persbericht. En anders is hij al begraven. Stilzwijgend.