Terug naar ‘Apple komt nog dit jaar met eigen 6K-monitor van 31,6 inch’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt nog dit jaar met eigen 6K-monitor van 31,6 inch’

Door Koen van Ekeren10 april 2019 09:342 min. leestijd2

In 2016 stopte Apple met het maken van monitoren en plaatste het de schermen van LG in de schappen. Dat was niet bepaald een succes, dus werkt Apple nu aan een eigen 6K-display van 31,6-inch. Apple-analist Ming Chi-Kuo vertelt nu meer over zijn verwachtingen van dit scherm.

Apple monitor 6K

Apple monitor 6K

Het 6K-display verschijnt al in het tweede of derde kwartaal van 2019, voorspelt de analist. Het scherm zou beschikken over een compleet nieuw ontwerp en het scherm is gemaakt van een bijzondere technologie: mini LED.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Schermen met mini LED zijn beter dan de huidige lcd-schermen die Apple gebruikt. Door de betere helderheid, contrast, kleurweergave en energiebesparing doen ze zelfs weinig onder voor de duurdere oled-schermen, die bovendien gevoeliger zijn voor slijtage. Daarnaast hebben ze net als oled geen backlight nodig; de pixels kunnen hun eigen licht produceren. Hierdoor kan Apple het scherm extra plat en licht maken.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

MacBook Pro

De technologie voor mini LED verwerkt Apple niet alleen in de monitor. Volgens Kuo wil Apple het ook gebruiken voor de iPad en MacBook. Bij de iPad gaat het om een scherm tussen de 10 en 12 inch. Die zou eind 2020 of begin 2021 moeten verschijnen.

Het mini LED-scherm van de MacBook meet 15 tot 17 inch. In de eerste helft van 2021 maakt het apparaat zijn opwachting. In februari had Kuo het nog uitgebreid over een 16 inch MacBook Pro, die nog dit jaar zou verschijnen en een compleet nieuw design heeft. Waarschijnlijk had Kuo het hier over een ander model, zonder mini LED-technologie.

WWDC 2019

De kans is groot dat Apple het 6K-scherm onthult tijdens WWDC 2019, dat op 3 juni begint. Daarnaast is dit waarschijnlijk ook het podium voor de nieuwe, modulaire Mac Pro.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Hallo, dat er een nieuwe monitor 6K met 31,6″ van Apple uitkomt maar dan vraag ik me af voor welke doelgroep dat nodig zal zijn. Toch niet om gewoon mee te computeren ? Ik heb een Apple iMac Pro 27″ en dat is zeker voor mij het maximum om mee te computeren. Men had beter een ietsje groter (breder) gegaan bvb 34″ en het scherm iets gebogen, dat is lekkerder en ziet u alles op dezelfde afstand. Maar 31,6″ plat ?………Symfoniske sonos-speakers ?. Ik ga ze zeker niet afbreken, verre van, maar vind Bose-speakers nog altijd een goed stuk beter.… Lees meer »

Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Christian Himpe Hallo, dat er een nieuwe monitor 6K met 31,6″ van Apple uitkomt maar dan vraag ik me af voor welke doelgroep dat nodig zal zijn. Toch niet om gewoon mee te computeren ? Ik heb een Apple iMac Pro 27″ en dat is zeker voor mij het maximum om mee te computeren. Men had beter een ietsje groter (breder) gegaan bvb 34″ en het scherm iets gebogen, dat is lekkerder en ziet u alles op dezelfde afstand. Maar 31,6″ plat ?………Symfoniske sonos-speakers ?. Ik ga ze zeker niet afbreken, verre van, maar vind Bose-speakers nog altijd een goed… Lees meer »