Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple bevestigt: WWDC 2019 begint op maandag 3 juni

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple WWDC 2019 livestream


Lees verder na de advertentie

We wisten het eigenlijk al een tijdje: op maandag 3 juni start Apple’s WWDC en krijgen we uiteraard ook weer een keynote. Het is nu helemaal officieel, want Apple heeft de WWDC 2019 nu aangekondigd op zijn eigen website. Eerst was het alleen te achterhalen via reserveringen van het McEnery Convention Center in San Jose.

Uitnodiging WWDC 2019

Zet het dus maar vast in je agenda: maandagavond 3 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd houdt Apple een zijn jaarlijkse WWDC-keynote. Zoals gezegd vindt deze plaats in het McEnery Convention Center in San Jose, Californië; dezelfde locatie als vorig jaar. Hoogstwaarschijnlijk kunnen Apple-liefhebbers wereldwijd het event volgen via een livestream.

WWDC 2019: iOS 13 en meer nieuwe software

De WWDC is een conferentie voor ontwikkelaars en staat dus vooral in het teken van software. Het is zo goed als zeker dat iOS 13 wordt aangekondigd, en een nieuwe versie van macOS – de specifieke naam weten we nog niet. Dit wordt waarschijnlijk de eerste versie van macOS waarbij het voor ontwikkelaars supergemakkelijk wordt om iOS-apps over te zetten naar de Mac. Ook de vernieuwde versie van tvOS en watchOS komen waarschijnlijk ter sprake. Ontwikkelaars kunnen vrij snel daarna aan de slag met de bèta versie van de software.

WWDC 2019: Mac Pro en MacBook Pro?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ondanks de focus op software, zou het ook heel goed kunnen dat Apple deze gelegenheid aangrijpt om nieuwe hardware te presenteren. Grote kans dat Apple bijvoorbeeld iets loslaat over de nieuwe Mac Pro. Na het ‘prullenmand-model’ uit 2013 volgt nu een compleet nieuwe, modulaire versie. Eventueel horen we ook iets over een nieuw ontwerp van de MacBook Pro met 16-inch scherm.

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom Apple? Meld je dan aan voor onze nieuwebrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!