Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

’16-inch MacBook Pro met compleet nieuw design komt in 2019′

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
prijs MacBook Pro 2018


Lees verder na de advertentie

Het laatste redesign van de MacBook Pro vond nog niet zo lang geleden plaats. Eind 2016 presenteerde Apple het huidige ontwerp van de MacBook Pro, dunner dan ooit tevoren, met twee tot vier Thunderbolt 3-aansluitingen en een Touch Bar op de high-end modellen. Volgens de relatief betrouwbare Ming-Chi Kuo is Apple echter voor dit jaar al van plan om de MacBook Pro van een compleet nieuw design te voorzien. Dat komt niet helemaal als verrassing, want het huidige design heeft een aantal probleempjes.

16-inch MacBook Pro

Volgens Kuo is er sprake van een 16-inch MacBook Pro. Als je naar de huidige 15-inch MacBook Pro kijkt, zou het goed kunnen dat het nieuwe model ongeveer dezelfde afmetingen houdt, maar dat het schermdesign nagenoeg randloos wordt. Vooral aan de bovenkant (waar de FaceTime-camera zit) valt nog behoorlijk wat ruimte te winnen. Misschien is het een optie om de TrueDepth-camera van de nieuwere iPhones te gebruiken, deze nemen daar immers ook veel minder ruimte in. Ook zou hiermee Face ID een mogelijke ontgrendelingsmethode voor de MacBook Pro kunnen worden.

Kuo laat niets los over een mogelijke redesign van de 13-inch MacBook Pro, maar zegt wel dat deze mogelijk 32 GB werkgeheugen gaat krijgen.

Modulaire Mac Pro en een 6K-scherm

Daarnaast bevestigt Kuo dat 2019 ook het jaar van de nieuwe, modulaire Mac Pro wordt. We denken persoonlijk dat Apple deze tijdens de WWDC presenteert. Daar zou een door Kuo voorspeld 6K-display met 31,6-inch weer uitstekend bij passen. Dat heeft waarschijnlijk dezelfde pixeldichtheid als de 21- en 27-inch iMac, maar dan op een groter formaat. Volgens Kuo heeft dat display zogeheten Mini LED-achtergrondverlichting, die voor ‘geweldige beeldkwaliteit’ moet zorgen.


kooptip