Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple onthult vandaag ‘Apple Intelligence’: wat houdt het in?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Siri Vision Pro

Apple onthult vanavond heel wat nieuws tijdens de WWDC 2024, maar verreweg de meest opvallende aankondiging wordt ‘Apple Intelligence‘. Wat houdt dat in?

Lees verder na de advertentie

Apple Intelligence

Dat artificiële intelligentie dé trend is van de afgelopen jaren, mag duidelijk zijn. Tools als ChatGPT en Udio lijken zo uit de toekomst te komen, en kunnen uren werk reduceren naar minuten. Maar Apple bleef tot nu toe vrij afwezig als het ging om AI – tot nu.

Blijf op de hoogte van al het WWDC-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Volgens Apple-analist Mark Gurman mogen we namelijk vanavond tijdens de WWDC 2024, hét Apple-event van het jaar, allerlei AI-functies verwachten in iOS 18 en andere grote updates. Deze komen onder de noemer ‘Apple Intelligence’ te vallen – een slim marketingtrucje van Apple om de term AI naar zichzelf toe te trekken.

Wat kun je ermee?

Hoewel nog niet officieel bekend is wat er allemaal onder Apple Intelligence gaat vallen, zijn er de afgelopen maanden al heel wat geruchten voorbijgekomen. Een korte greep uit de mogelijkheden die we in iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15 verwachten:

Bijna alle Apple Intelligence-functies worden lokaal uitgevoerd door je iPhone, iPad of Mac. Dat wil zeggen dat hij de rekenkracht in het apparaat gebruikt om teksten, plaatjes en meer te genereren, en er niks naar een server wordt verzonden. Tegelijkertijd werkt Apple aan een deal met ChatGPT-maker OpenAI om een veel slimmere Siri te maken – die werkt dan wél via een server, net als nu.

Apple Intelligence: onthulling

De eerste functies van Apple Intelligence worden vanavond onthuld tijdens de WWDC 2024, op maandag 10 juni om 19:00. Je kunt alle ontwikkelingen live volgen via ons WWDC 2024 liveblog.

De AI-functies komen in ieder geval naar iOS 18 – iPadOS 18 en macOS 15 moeten waarschijnlijk een paar functies missen. Ook heb je een recent apparaat nodig om alle AI-functies te kunnen gebruiken, maar over de exacte eisen hebben we pas vanavond meer zekerheid.