Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple-event september 2022 verwachtingen: iPhone 14, AirPods en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-event September 2022


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren het Apple-event van september 2022 aangekondigd. Wat gaan we allemaal zien? Sowieso de iPhone 14. Maar daar blijft het Apple kennende zeker niet bij! Wij zetten alle verwachte aankondigingen voor je op een rij.

Apple-event september 2022

Het is officieel: Apple heeft gisteren het iPhone-event van dit jaar aangekondigd. Op woensdag 7 september om 19.00 uur Nederlandse tijd is het zover. Het thema van het event is ‘Far out.’ Apple heeft nog niet verklapt wat we allemaal gaan zien, maar er wordt druk gespeculeerd over de nieuwe producten. Wat heeft Apple allemaal voor ons in petto?

1. iPhone 14

iPhone 14 pro concept


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone 14 wordt natuurlijk dé aankondiging tijdens het Apple-event in september. Het ‘normale’ model gaat weinig veranderen: het design blijft hetzelfde, de camera’s blijven hetzelfde, en de ingebouwde chip wordt voor het eerst niet vernieuwd. Wel krijgt de normale iPhone 14 voor het eerst een groter 6,7-inch Plus/Max-model – de mini verdwijnt dit jaar.

De luxere iPhone 14 Pro wordt een stuk interessanter: de inkeping in het scherm verdwijnt, de groothoekcamera gaat van 12 megapixels naar 48 megapixels, het scherm krijgt voor het eerst always-on-functionaliteit, de selfiecamera krijgt autofocus en aan de binnenkant komt de gloednieuwe A16-chip. De iPhone 14 ligt waarschijnlijk vanaf vrijdag 23 september in de winkels.

2. Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 8 krijgt een lichaamstemperatuursensor. Dat is alles. Verder blijft hij gelijk aan zijn voorganger – op wat nieuwe kleuren na. Ook de chip aan de binnenkant blijft gelijk, al is er een kans dat Apple voor hetzelfde trucje als vorig jaar gaat en die chip een nieuwe naam geeft. Hij heet dan ‘S8’, maar is dus even snel als de S7, die ook al even snel was als de S6.

3. Apple Watch Pro

Apple Watch Pro

Naast de Series 8 komt er dit jaar ook een Apple Watch Pro. Dit gloednieuwe model krijgt een groter scherm, een ander design, en wordt gemaakt van sterker materiaal – waarschijnlijk titanium – zodat hij geschikt is voor extreme sporten. Ook krijgt hij dezelfde lichaamstemperatuursensor als de Series 8. Daar hangt wel een hoger prijskaartje aan: waarschijnlijk vervangt de Apple Watch Pro de oude ‘Edition’-uitvoering, waar een prijskaartje van € 829 aan hangt.

4. Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE werd aangekondigd in 2019, en begint dus inmiddels een beetje achter te lopen. Gelukkig lijkt er dit jaar een nieuw model te komen met een snellere chip, en dezelfde ECG- en saturatiesensoren die al jaren in de duurdere modellen zitten. Hierdoor zou de prijs iets hoger kunnen gaan liggen, maar dat is nog niet bekend.

5. AirPods Pro 2

AirPods Pro 2

De AirPods Pro zijn inmiddels al drie jaar oud, en zijn dus toe aan een update. Dit jaar worden eindelijk de AirPods Pro 2 verwacht. Het design van de oortjes blijft hetzelfde, maar ze zullen voor het eerst lossless audio van Apple Music ondersteunen dankzij een nieuwe H2-chip, en het oplaaddoosje krijgt speakergaatjes zodat je ze beter terug kunt vinden met Zoek Mijn. Ook krijgt de oplaadcase van de AirPods Pro 2 misschien voor het eerst een usb-c-aansluiting, om hem alvast voor te bereiden op de usb-c-poort van de iPhone 15.

6. Nieuwe software

iOS 16 achtergrond

Veel mensen kijken niet zozeer uit naar de nieuwe producten, maar des te meer naar de nieuwe software. Tijdens de WWDC dit jaar gaf Apple al een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen. ‘Dit najaar beschikbaaar’ werd er toen bij gezegd. Tijdens de keynote verwachten we dat Apple ons de precieze releasedatum van iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16 vertelt. Voor iPadOS en MacOS Ventura moeten we nog wat langer wachten.

Apple-event september 2022: blijf op de hoogte

In de aanloop naar het Apple-event in september 2022 komen er de nodige geruchten naar buiten. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!