Terug naar Apple-event september 2022 verwachtingen: iPhone 14, AirPods en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-event september 2022 verwachtingen: iPhone 14, AirPods en meer

Door Ward Edema1 augustus 2022 11:063 min. leestijd1

Het Apple-event van september 2022 schept heel wat verwachtingen: iPhone 14, AirPods Pro 2, Apple Watch Pro en meer. Wij zetten alle verwachte producten voor je op een rij.

Apple-event September 2022

Apple-event september 2022

Ieder jaar organiseert Apple in september een event dat met name draait rondom de nieuwe iPhone en Apple Watch, maar dit jaar komt daar heel wat bij. Sterker nog, volgens een betrouwbare Apple-analist kunnen we in het komende halfjaar meer nieuwe Apple-producten dan ooit verwachten.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het Apple-event vindt dit jaar waarschijnlijk plaats op dinsdag 13 september, en de aangekondigde producten komen in de weken erna uit. Deze nieuwe producten verwachten we.

1. iPhone 14

iPhone 14 pro concept

De iPhone 14 wordt dé aankondiging tijdens het Apple-event in september. Het ‘normale’ model gaat weinig veranderen: het design blijft hetzelfde, de camera’s blijven hetzelfde, en de ingebouwde chip wordt voor het eerst niet vernieuwd. Wel krijgt de normale iPhone 14 voor het eerst een groter 6,7-inch Plus/Max-model – de mini verdwijnt dit jaar.

De iPhone 14 Pro wordt een stuk interessanter: de inkeping in het scherm verdwijnt, de groothoekcamera gaat van 12 megapixels naar 48 megapixels, het scherm krijgt voor het eerst always-on-functionaliteit, de selfiecamera krijgt autofocus en aan de binnenkant komt de gloednieuwe A16-chip. De iPhone 14 ligt waarschijnlijk vanaf vrijdag 23 september in de winkels.

2. Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 8 krijgt een lichaamstemperatuursensor. Dat is alles. Verder blijft hij gelijk aan zijn voorganger – op wat nieuwe kleuren na. Ook de chip aan de binnenkant blijft gelijk, al is er een kans dat Apple voor hetzelfde trucje als vorig jaar gaat en die chip een nieuwe naam geeft. Hij heet dan ‘S8’, maar is dus even snel als de S7, die ook al even snel was als de S6.

3. Apple Watch Pro

Apple Watch Pro

Naast de Series 8 komt er dit jaar ook een Apple Watch Pro. Dit gloednieuwe model krijgt een groter scherm, een ander design, en wordt gemaakt van sterker materiaal – waarschijnlijk titanium – zodat hij geschikt is voor extreme sporten. Ook krijgt hij dezelfde lichaamstemperatuursensor als de Series 8. Daar hangt wel een hoger prijskaartje aan: waarschijnlijk vervangt de Apple Watch Pro de oude ‘Edition’-uitvoering, waar een prijskaartje van € 829 aan hangt.

4. Apple Watch SE 2022

De Apple Watch SE werd aangekondigd in 2019, en begint dus inmiddels een beetje achter te lopen. Gelukkig lijkt er dit jaar een nieuw model te komen met een snellere chip, en dezelfde ECG- en saturatiesensoren die al jaren in de duurdere modellen zitten. Hierdoor zou de prijs iets hoger kunnen gaan liggen, maar dat is nog niet bekend.

5. AirPods Pro 2

AirPods Pro 2

De AirPods Pro zijn inmiddels al drie jaar oud, en zijn dus toe aan een update. Dit jaar worden eindelijk de AirPods Pro 2 verwacht. Het design van de oortjes blijft hetzelfde, maar ze zullen voor het eerst lossless audio van Apple Music ondersteunen dankzij een nieuwe H2-chip, en het oplaaddoosje krijgt speakergaatjes zodat je ze beter terug kunt vinden met Zoek Mijn. Ook krijgt de oplaadcase van de AirPods Pro 2 misschien voor het eerst een usb-c-aansluiting, om hem alvast voor te bereiden op de usb-c-poort van de iPhone 15.

Apple-event september 2022: blijf op de hoogte

In de aanloop naar het Apple-event in september 2022 komen er de nodige geruchten naar buiten. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Bron: 9to5Mac

 

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frank St.
Lezer
Frank St.

Mmm, de IPhone 14 PRO MAX zou -alléén in Nederland- duurder worden. Zal wel een (rot!)streek zijn van die gasten uit Den Haag!

Jammer! (Lees: erg)