Terug naar ‘Alleen de iPhone 14 Pro krijgt nieuwe A16-chip’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Alleen de iPhone 14 Pro krijgt nieuwe A16-chip’

Door Laura Grootaarts14 maart 2022 09:542 min. leestijd0

Dit jaar is er een opmerkelijk verschil tussen de reguliere iPhone 14 en het Pro-model: alléén de luxere iPhone 14 Pro-modellen krijgen de nieuwe A16 Bionic-chip. De standaard iPhone 14-modellen krijgen de A15 Bionic-chip die nu ook al in de iPhone 13 zit. Dat zegt Apple-analist Ming-Chi Kuo.

iPhone 14 pro chip

iPhone 14 Pro: chip beter dan dat van de gewone iPhone 14

De laatste jaren kregen steeds alle modellen van een bepaalde iPhone-serie dezelfde nieuwe chip, het maakte dus niet uit of je voor de mini of voor de Pro Max ging. Maar nu tweet Kuo dat het dit jaar anders zal zijn. Volgens hem verschijnen er de volgende uitvoeringen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • 6,1-inch iPhone 14: A15 Bionic-chip
  • 6,7-inch iPhone 14 Max: A15 Bionic-chip
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro: A16 Bionic-chip
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max: A16 Bionic-chip

Dat de twee minder luxe iPhone 14-uitvoeringen dezelfde chip als vorig jaar krijgen, kan een belangrijk nieuw punt van differentiatie zijn tussen de standaard en de Pro-modellen. Het is geen gek idee dat in de toekomst alleen de duurdere Pro-modellen de nieuwste chip krijgen, en dat die dan pas een jaar later zijn weg vindt naar de instapmodellen.

Werkgeheugen

Kuo zegt verder dat alle vier de nieuwe iPhone 14-modellen 6 GB werkgeheugen krijgen. Op dit moment heeft de iPhone 13 (mini) 4 GB werkgeheugen. De iPhone 13 Pro (Max) heeft 6 GB. Bij de iPhone 12 was die verdeling ook al zo.

Straks krijgen alle toestellen dus 6 GB RAM, maar de de iPhone 14 (Max) krijgt LPDDR 4X-geheugen en de iPhone 14 Pro (Max) LPDDR 5. De laatste is sneller toegankelijk en tot dertig procent energiezuiniger. Er blijft dus nog steeds een verschil.

iPhone 14 verbeteringen

De iPhone 14 verschijnt dit najaar, waarschijnlijk in september. Het toestel krijgt een opvallend nieuw design: zo komt de notch – het hapje uit het scherm – te vervallen. De camera wordt verwerkt in een gaatje in het scherm. Verder zijn er verbeteringen voor de batterij en met name de camera: die wordt naar verwachting voorzien van een véél scherpere 48-megapixelsensor.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar