Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 krijgt véél betere selfiecamera met autofocus’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 selfiecamera


Lees verder na de advertentie

De selfiecamera van de iPhone loopt al jaren wat achter, maar dit jaar krijgt de iPhone 14 selfiecamera een flinke upgrade.

High-end camera

Volgens nieuwe geruchten van het Zuid-Koreaanse ET News heeft Apple dit jaar twee nieuwe leveranciers voor de iPhone selfiecamera: LG en Sharp. Voorheen werden de camera’s geleverd door Sony.

De keuze voor dit duo van premium-leveranciers is niet voor niets: de selfiecamera in de iPhone 14 en iPhone 14 Pro is volledig vernieuwd, en wordt voor Apple voor het eerst gezien als ‘high-end’ onderdeel. En dat is terug te zien in de prijs: de nieuwe cameramodule zou bijna drie keer duurder zijn dan bij de iPhone 13.

iPhone 14 selfiecamera

FaceTime portretmodus iOS 15


kooptip

Maar wat maakt de iPhone 14 selfiecamera dan zo speciaal? Ten eerste heeft hij volgens geruchten voor het eerst ondersteuning voor autofocus. Hierdoor zijn je foto’s altijd haarscherp – ook als je wat dichterbij of verder van de camera komt.

Daarnaast zou het diafragma van de iPhone 14 selfiecamera een stuk groter zijn. Die maakt de sprong van ƒ/2.2 naar ƒ/1.9. Hierdoor vangt de camera meer licht, en worden foto’s in het donker een stuk beter. Ook krijg je een kleinere scherptediepte, waardoor het mogelijk wordt om een (ietwat) wazige achtergrond te krijgen bij selfies.

iPhone 14 release

De iPhone 14 wordt waarschijnlijk op dinsdag 13 september aangekondigd tijdens een Apple-event. Niet alleen de selfiecamera krijgt een upgrade, maar ook de achterste camera krijgt de grootste verbetering ooit. Wil je alles lezen over Apple’s nieuwe toestel? Bekijk dan ons iPhone 14-dossier!

Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14 en andere Apple-producten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors