Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eindelijk: de iPhone krijgt USB-C – maar je hebt wel geduld nodig

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 usb-c


Lees verder na de advertentie

Jawel, je leest het goed: volgens nieuwe geruchten krijgt de iPhone eindelijk USB-C. Dit moet je weten over de nieuwe aansluiting.

iPhone Lightning

De iPhone heeft sinds 2012 een Lightning-aansluiting. Dit werd destijds door Apple neergezet als de ‘aansluiting voor de komende 10 jaar’. Tot dat moment gebruikte Apple nog de ouderwetse 30-pin-connector.

Hoewel Lightning een handige aansluiting is, is er de laatste jaren erg veel kritiek op het plugje van Apple. Bijna alle andere smartphones en apparaten maken nu namelijk gebruik van usb-c – inclusief iPads en MacBooks. Dit zorgt voor irritatie, want je hebt voor je iPhone altijd een ander kabeltje nodig dan je andere apparaten.

iPhone met USB-C

Apple usb-c-kabel


kooptip

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo is er nu eindelijk goed nieuws: de iPhone maakt de overstap naar usb-c! Dit is hoogstwaarschijnlijk met name wegens de verplichting van de EU dat iedere smartphone een usb-c-aansluiting heeft, onder andere om elektronisch afval tegen te gaan.

Wel moeten we volgens Kuo nog even geduld hebben: de iPhone 14 die we in september verwachten blijft nog hangen op Lightning. De iPhone die in 2023 wordt aangekondigd, waarschijnlijk dus de iPhone 15, krijgt wél usb-c.

Voordelen van iPhone met USB-C

Naast dat je straks nog maar één kabel en één oplader nodig hebt voor al je apparaten, biedt usb-c nog meer voordelen. Zo ondersteunt het hogere wattages, waardoor supersnel opladen een mogelijkheid wordt.

Ook is de datasnelheid van usb-c erg hoog, waardoor grote filmbestanden van je iPhone halen véél sneller gaat: er zijn zelfs 40x hogere snelheden mogelijk dan met Lightning.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ming-Chi Kuo op Twitter