Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 Pro krijgt veel scherpere 48-megapixel-camera’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 camera

De iPhone 14 Pro krijgt naar verwachting een flink verbeterde camera, met een véél scherpere 48-megapixelsensor.

Lees verder na de advertentie

iPhone 14 camera

Volgens tech-analist Jeff Pu krijgt de iPhone 14 Pro (Max) een totaal nieuwe groothoekcamera. Dit is de hoofdcamera van de iPhone, die in de Camera-app als ‘1x’ staat genoteerd.

De sensor van deze camera heeft al sinds de iPhone van 2015 dezelfde resolutie: 12 megapixels. Deze pixels zijn door de jaren heen wel groter geworden, waardoor ze per stuk meer licht vangen. Dit is met name de prestaties in het donker ten goede gekomen.

In 2022 lijkt Apple het echter om te gaan gooien met een nieuwe 48-megapixelsensor. Hierdoor krijg je in situaties met genoeg licht (buiten) foto’s met véél meer detail dan voorheen. Zo kun je flink inzoomen op een foto zonder dat de kwaliteit slecht wordt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Kleinere pixels

Doordat de pixels een stuk kleiner worden, betekent dit normaal gesproken dat foto’s in het donker er juist slechter uit gaan zien. De verwachting is echter dat dit niet gaat gebeuren wegens het gebruik van ‘pixel binning’.

Met pixel binning combineert de camera de informatie van vier pixels tot één pixel. Deze gecombineerde pixels vangen genoeg licht om de prestaties in het donker net zo goed te houden als bij de huidige iPhone.

iPhone nachtmodus tips

Dit betekent wel dat foto’s in het donker nog steeds beperkt zullen zijn tot 12 megapixels, terwijl foto’s met genoeg licht wél een stuk scherper worden.

iPhone 14 release

Wanneer de iPhone 14 uitkomt, is goed te voorspellen: de nieuwe iPhone wordt vrijwel altijd in september aangekondigd, dus wij gaan uit van september 2022.

De iPhone 14 krijgt naar verwachting een nieuw ontwerp, géén notch (inkeping in het scherm) meer, 8 GB werkgeheugen en dus een sterk verbeterde camera. Lees er meer over in ons iPhone 14 dossier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors