Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple komt in najaar 2022 met compleet nieuwe Apple Watch Pro’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Watch Pro


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Pro wordt in 2022 de nieuwste toevoeging aan de familie van Apple smartwatches. Maar wat is er zo Pro aan?

Apple Watch Pro

Volgens Apple-analist Mark Gurman kunnen we dit jaar naast de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE ook een totaal nieuw model verwachten. Het zou gaan om de Apple Watch Pro. Dit model heeft een paar flinke upgrades ten opzichte van de andere modellen.

Volgens Gurman heeft dit Pro-model namelijk een groter 1,99-inch scherm, een grotere accu, en een verstevigde buitenkant van titanium. Het wordt daarmee de ‘ultieme’ uitvoering van de Watch – waarschijnlijk ook met een ultieme prijs. Hij zou dan ook als vervanging dienen voor de luxe Apple Watch Edition, die nu in de VS te koop is. Die was eerst van goud, daarna van keramiek, en inmiddels van titanium.

Extreme sports

Apple Watch Pro 2022


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple zou de Apple Watch Pro niet alleen als luxe-model willen adverteren, maar ook specifiek voor liefhebbers van extreme sports. De titanium buitenkant zou hem een stuk duurzamer maken, evenals sterker glas aan de voorzijde. Of hij ook een hogere IP-waardering krijgt – die aangeeft of hoe stof- en/of waterdicht een gadget is – is niet bekend.

Qua functionaliteit krijgt de Apple Watch Pro ook een (kleine) upgrade, met betere tracking voor hiking en zwemmen. De nieuwe functies en premium behuizing zullen qua prijs wel optellen: de verwachting is dat de prijs rond de € 1100 gaat liggen.

Apple Watch Pro vs. Apple Watch Series 8

De andere nieuwe Apple Watch-modellen van 2022 worden waarschijnlijk een stuk minder interessant. De meest recente geruchten noemen dat de processor nog steeds hetzelfde is als die van de Apple Watch Series 6 (2020), dat er enkel een temperatuursensor wordt toegevoegd, en dat het design een paar kleine aanpassingen krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Apple Watch Pro, Apple Watch Series 8 én Apple Watch SE? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en je ontvangt wekelijks een update:

Bron: via 9to5mac