Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Alle aankondigingen van het Apple-event op een rij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 11 waterdicht


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren tijdens een bijna twee uur durend evenement allerlei aankondigingen gedaan voor dit najaar. Heb je niet kunnen kijken naar het event? Of ben je op zoek naar een overzicht van de nieuwe producten en diensten? We zetten de highlights graag nog even voor je op een rij.

iPhone 11

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en daarmee het instapmodel van dit jaar. Toch is dit de meest logische keuze voor het grootste deel van de consumenten. De grootste verbetering betreft de camera. De enkele camera heeft plaatsgemaakt voor een dubbele: een 12-MP groothoek en een 12-MP ultragroothoeklens. Zoomen zonder kwaliteitsverlies, weidse landschappen en mooie portretten behoren daarmee tot de mogelijkheden, en er is een speciale nachtmodus.

De iPhone 11 heeft een A13 Bionic-chip die zeer efficiënt is. Face ID is dankzij een verbeterde TrueDepth-camera 30 procent sneller. En de batterij gaat nog een uur langer mee dan die van de iPhone XR. Hij is met een vanaf-prijs van 809 euro scherper geprijsd dan de XR vorig jaar. Vrijdag 13 september kun je de iPhone 11 bestellen, 20 september ligt hij in de winkels. Je kunt dan kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet. Mocht je die uitbundigheid op den duur zat zijn, dan kun je ook kiezen voor een nieuw iPhone 11 hoesje.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iPhone 11 Pro (Max)

De iPhone 11 Pro is het toptoestel van dit jaar, beschikbaar met een 5,8 of 6,5-inch oled-scherm. Met dit toesel lijkt Apple zich te richten op de veeleisende gebruikers of professionals. Ook deze iPhone heeft als opvallendste verandering een nieuwe camera, met drie in plaats van twee camera’s. Het camerasysteem bestaat uit een ultragroothoek, een groothoek en een telelens. Hij heeft net zoals de iPhone 11 ook de speciale nachtmodus.

iPhone 11 Pro kleuren

Qua design ook hier niet bijzonder veel nieuws onder de zon, hoewel er een nieuwe kleur is (middernachtgroen) en het glas aan de achterzijde een matte afwerking heeft. De A13 Bionic-processor maakt de iPhone een stuk krachtiger dan voorheen en de batterij heeft een enorme boost gekregen: 4 uur meer voor de Pro, en zelfs 5 uur voor de Pro Max. De iPhone 11 Pro is er vanaf € 1159, de Pro Max vanaf € 1259. Te bestellen vanaf komende vrijdag.

iPad 2019

iPad 2019

En er is weer een nieuwe ‘gewone’ iPad aangekondigd, de zevende generatie alweer. Nieuw dit jaar is het formaat: met 10,2 inch is hij net een slagje groter dan wat je van de reguliere iPad gewend bent. Ook nieuw is de Smart Connector, waarop je een Smart Keyboard van Apple kunt aansluiten. De iPad 2019 heeft net zoals zijn voorganger een A10 Fusion-chip. Hij is beschikbaar vanaf 30 september en de startprijs is € 389.

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 kompas

De Apple Watch Series 5 heeft eindelijk een scherm dat altijd aan staat. De wijzerplaat word gedimd als je je pols omhoog doet, maar de belangrijkste informatie – zoals de tijd of informatie over je warkout – blijft zichtbaar. Door een nieuw en zuiniger display, gaat de batterij toch nog 18 uur meer. Leuk detail: er is een kompas ingebouwd. Het horloge kost 449 en is beschikbaar vanaf 20 september.

Details Apple Arcade

Apple Arcade prijs

Apple Arcade is tijdens een keynote dit voorjaar aangekondigd. Nu maakte Apple meer details bekend over hun game-abonnement. Dit jaar komen er 100+ nieuwe spelletjes uit om onbeperkt te spelen op je iPhone, iPad Mac en Apple TV. De eerste maand is gratis, daarna betaal je €4,99 per maand. Dan heb je een gedeeld abonnement dat je met tot vijf gezinsleden kunt delen. Apple Arcade gaat op 19 september van start.

Details Apple TV+

Apple TV Plus 4

Ook al eerder aangekondigd: Apple’s eigen streamingdienst met eigen series en documentaires. Na een gratis proefperiode van 7 dagen, betaal je € 4,99 per maand. Je kunt je abonnement delen met zes gezinsleden. Koop je een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV? Dan kijk je één jaar gratis Apple TV+. Apple TV+ gaat op 1 november in première en er worden maandelijks nieuwe Apple originals toegevoegd.