Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Event komt eraan: 8x dit kun je verwachten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Event terugkijken


Lees verder na de advertentie

Apple verraste ons afgelopen week met de aankondiging van niet één, maar twee events. De eerste aankondiging betreft de WWDC, die start op 4 juni. Vlak voor het weekend kwam daar nog een ander event bij: Apple stuurde toen een uitnodiging naar de media voor een evenement met een educatief tintje. Dat gaat al op veel kortere termijn plaatsvinden, namelijk dinsdag 27 maart. Wat kunnen we hiervan verwachten?

1. Een livestream (misschien …)

Het event volgende week draait om ‘creatieve nieuwe ideeën voor leraren en studenten’ en vindt plaats op de Lane Tech College Prep High School. Er is eigenlijk nog geen enkel bewijs voor een keynote met bijbehorende livestream vorige week. De laatste keer dat Apple een aankondiging deed voor het onderwijs, was in januari 2012. Een van de speerpunten toen was de komst van iBooks Author. Dat evenement werd niet gestreamd: pas na afloop is de video alsnog online geplaatst. Het kan goed zijn dat het volgende week ook zo is. Hoewel we natuurlijk zes jaar verder zijn en mensen tegenwoordig zelfs een livestream delen ter gelegenheid van het tweehonderdste rondje dat hun goudvis in zijn kom zwemt.

Het evenement verschilt echter van dat van zes jaar terug, omdat er nu geruchten zijn over nieuwe Apple-producten en -software die perfect in het educatieve thema passen. In dat geval is een keynote met alles erop en eraan weer stukken plausibeler.

2. Nieuwe iPad

iPad 2017


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Vorig jaar maart bracht Apple een nieuwe 9,7-inch iPad uit. Een ‘gewone’ iPad, geen Pro. Exact een jaar later wordt het tijd voor een opvolger daarvan. Deze is niet spectaculair veel anders dan zijn voorloper en wordt misschien weer een stuk goedkoper – waarmee het beter past in het budget van leerlingen en hun ouders.

3. Apple Pencil

Apple Pencil op de iPad Pro

De eerste Apple Pencil gaat inmiddels ook al bijna drie jaar mee. Tijd voor iets nieuws? De uitnodiging voor het evenement lijkt het wel te suggereren. Want hoe anders dan met de Apple Pencil is het Apple-logo getekend? Een mooie update voor de Apple Pencil zou zijn dat hij niet alleen maar de iPad Pro, maar ook de gewone iPad ondersteunt. En dat sluit natuurlijk weer keurig aan bij het voorgaande punt.

4. Goedkopere MacBook (Air)

Ben je van plan om een nieuwe MacBook aan te schaffen, wacht dan nog zeker af tot volgende week. Er gaan geruchten over een nieuwe MacBook die goedkoper is dan de huidige. Hoewel het ook zomaar zou kunnen gaan over een MacBook Air die zijn al interessante prijs behoudt, maar voor het eerst wordt uitgerust met een Retina-scherm.

5. iPhone SE 2

iPhone SE

De eerste iPhone SE verscheen twee jaar geleden en heeft inmiddels zijn eigen niche gevonden. Een klein toestel met een kleine prijs, maar wél een volwaardige iPhone. Mogelijk wordt volgende week de iPhone SE 2 onthuld. Het is gissen naar hoe die eruit gaat zien. In het afgelopen halfjaar zagen we geruchten over een iPhone SE 2 die in feite een miniatuur iPhone X is; anderzijds werd er ook gesproken over een nieuw SE die hooguit een snellere processor en betere camera krijgt. Even afwachten dus.

6. AirPower-mat

draadloze oplaadmat AirPower

Vorig jaar verschenen de iPhone 8 en de iPhone X, en dat zijn de eerste iPhone-modellen die je draadloos kunt opladen. Tot nu toe kun je ze opladen met draadloze Qi-opladers die door Jan en alleman geproduceerd worden, maar Apple beloofde vorig jaar al een eigen accessoire, de AirPower-mat. Hiermee laad je de iPhone op, maar ook de Apple Watch en de AirPods in een hoesje van de tweede generatie. Van die laatste verwachten we ook dat-ie volgende week onthuld wordt.

7. Gouden iPhone X

Qua kleurtjes is de iPhone X nogal schaars: je kunt kiezen uit zilver en spacegrijs. Inmiddels wordt er gesproken over een gouden iPhone X – de productie hiervan zou zelfs al van start zijn gegaan. De timing voor zo’n extra iPhone-kleurtje is niet gek: vorig jaar verscheen er in het voorjaar een rode iPhone 7. Die is ondertussen niet meer verkrijgbaar.

8. iOS 11.3

ios 11

Apple gaf eerder al een voorvertoning van iOS 11.3 en er wordt inmiddels volop getest met de zesde bèta-versie. De definitieve versie moet dit voorjaar verschijnen. Dat matcht natuurlijk perfect met de datum van het evenement, 27 maart.

Het gaat om een tussentijdse update voor de iPhone, iPad en iPod touch, maar toch zijn er behoorlijk wat vernieuwingen. Zo geeft de nieuwe functie Batterijconditie geeft je meer invloed op de snelheid van je iPhone. Apple schroeft de snelheid van het toestel terug als de accu verouderd raakt. Dat kun je nu voorkomen – al raadt Apple het niet aan. Je Berichten worden voortaan gesynchroniseerd in iCloud en op de iPhone X kun je een nieuw stel Animoji meesturen. Apple zou bovendien een nieuw ontwikkelaarspakket uitbrengen: ClassKit. Hiermee kunnen ontwikkelaars educatieve apps maken voor het onderwijs. Docenten zouden in deze apps gemakkelijk de voortgang van hun leerlingen bij kunnen houden.

Het Apple Education Event start dinsdag 27 maart op 17.00 uur Nederlandse tijd. Thema van het event is Let’s take a field trip.