Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

De volgende grote update voor de iPhone en iPad heet iOS 11.3. Dit onthult Apple in een preview op zijn website. De grootste vernieuwingen zijn een nieuw energiebeheer, een flink verbeterd ARKit en nieuwe Animoji.

iOS 11 logo

iOS 11.3 onthuld

Vandaag brengt Apple nog een ontwikkelaarsbèta van iOS 11.3 uit. In de lente is het nieuwe besturingssysteem van de iPhone en iPad voor iedereen beschikbaar. De update biedt vele nieuwe functies; de vijf grootste verbeteringen zetten we voor je op een rij:

1. Batterijstatus

De meest in het oog springende vernieuwing van iOS 11.3 is de mogelijkheid om het vertragen van je iPhone tegen te gaan. Deze functie vind je dan in ‘Instellingen>Batterij’. Het is wel de vraag of je dit moet doen: bij een verouderde batterij kan het uitschakelen van deze functie resulteren in het onverwachts crashen van je iPhone.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Opvallend is dat de batterijstatus-functie alleen beschikbaar is voor de iPhone 6 (Plus), iPhone SE, iPhone 6s (Plus) en iPhone 7 (Plus). De nieuwste modellen, de iPhone 8 (Plus) en iPhone X ontbreken in dat rijtje. We vermoeden dat Apple iets heeft aangepast in de hardware van deze modellen, waardoor de toestellen beter in staat zijn om een oudere batterij te voorzien van een piekstroom.

2. ARKit

Apple blijft innoveren met augmented reality en brengt ARKit 1.5 uit. Hierdoor kan je iPhone of iPad beter verticale oppervlakken herkennen, zoals muren – iets waar het framework op dit moment nog veel moeite mee heeft.

Daarnaast kan ARKit nauwkeuriger niet-rechthoekige oppervlakten in kaart brengen, zoals ronde tafels. En met geavanceerde technieken is het systeem ook beter in staat om van 2D-objecten te herkennen, zoals verkeersborden, posters en kunstwerken. Ook heeft het sterk verbeterde ARKit een 50 procent hogere resolutie.

3. Animoji

Animoji iOS 11.3

Leuk voor bezitters van de iPhone X: iOS 11.3 levert vier nieuwe Animoji mee. In het nieuwe besturingssysteem kruip je in de huid van een leeuw, beer, draak en schedel. Daarmee hebben gebruikers straks de keuze uit 16 geanimeerde emoji’s.

4. Business Chat

Nieuw is ook Business Chat. Hiermee kunnen gebruikers rechtstreeks communiceren met bedrijven in Berichten. Dit is bijvoorbeeld handig voor contact met de klantenservice, of het maken van een afspraak. Bij Business Chat worden de contactgegevens overigens niet met het bedrijf gedeeld en je kunt op elk moment stoppen met chatten.

5. Gezondheidsdossier in Gezondheid-app

Een andere grote verbetering is de Gezondheid-app, die het mogelijk maakt om medische gegevens van ziekenhuizen en klinieken in één app te bekijken. Je allergieën, laboratoriumresultaten en vaccinaties: ze staan allemaal verzameld op één plek, die beveiligd is met een wachtwoord.