Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Voorbereiding voor release AirPods Pro 2 nu al van start?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
AirPods Pro 2


Lees verder na de advertentie

Een jaar geleden werd nog verwacht dat de AirPods Pro 2 in 2021 zouden verschijnen, dus het was teleurstellend toen halverwege het jaar bleek dat we er toch nog langer op moesten wachten. Maar nu de voorbereiding is gestart, zijn we ervan overtuigd dat het feest in 2022 wél doorgaat.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Voorbereiding release AirPods Pro 2 gestart

Volgens een nieuw bericht van de DigiTimes is de voorbereiding voor de release van de AirPods Pro 2 officieel in gang gezet. De krant beweert namelijk dat Apple zijn leveranciers heeft geadviseerd om zich voor te bereiden op de komst van Apple’s ‘nieuwste high-end AirPods’. Dit moet wel naar de tweede generatie AirPods Pro verwijzen.

Door dit bericht is er in de eerste week van het jaar al veel leuks om naar uit te kijken. Want als we de geruchten mogen geloven, zullen de AirPods Pro 2 een flinke transformatie ondergaan vergeleken met zijn voorganger. Alleen al qua design: de bekende steeltjes van de AirPods belanden waarschijnlijk in de prullenbak.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De nieuwe functies zijn echter het leukst. Afgelopen week verscheen nog een bericht dat de AirPods Pro 2 lossless audio ondersteunen, waardoor de muziekkwaliteit gelijk staat aan die van een gewone cd. En voor de sportievelingen: deze AirPods Pro krijgen bewegingssensoren voor ‘gezondheidsmanagement en -tracking‘.

Release eind 2022, ondanks chip-tekort?

De AirPods Pro 2 werden dus vorig jaar al verwacht, maar Apple mikt nu op de tweede helft van 2022. En volgens eerdere berichten gaat het zelfs pas om het laatste kwartaal. Een reden voor de uitgestelde release is nooit gegeven, al kan het te maken hebben met het wereldwijde chip-tekort.

Dit probleem loopt al maanden en leidt tot allerlei voorraadtekorten en uitstellingen. En hier is Apple niet het enige slachtoffer van: de hele techwereld lijdt eronder. Overigens wordt verwacht dat het tekort pas in de tweede helft van het jaar wordt opgelost. Dat wordt nog even geduld hebben.

Dat Apple zijn leveranciers nu alvast een seintje geeft, lijkt dus een slimme zet. Zo te zien wil het bedrijf proberen om uitstel vanwege tekorten te voorkomen, zodat het product alsnog voor de feestdagen in de schappen ligt. Nu maar hopen dat Apple hiermee inderdaad een hoop problemen voor is geweest.

Bron: MacRumors & Apple Insider