Terug naar ‘Met de AirPods Pro 2 beluister je lossless audio’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Met de AirPods Pro 2 beluister je lossless audio’

Door Annemiek Lourensen3 januari 2022 10:472 min. leestijd1

Het jaar is pas net begonnen, maar dat weerhoudt Apple-analist Ming-Chi Kuo er niet van om alvast een boekje open te doen over Apple’s plannen voor dit jaar. Zo meldt hij dat de AirPods Pro 2 een aantal nieuwe features krijgen, waaronder een beter geluid en een update voor het oplaaddoosje.

AirPods Pro 2 concept

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

AirPods Pro 2: lossless audio en meer

De AirPods Pro 2 zullen volgens Kuo om te beginnen ‘lossless audio’ ondersteunen. Kort gezegd betekent dit dat de geluidskwaliteit van deze AirPods gelijk staat aan die van een reguliere cd. Is dit bericht waar, dan is dit de eerste keer dat Apple-oortjes deze functie ondersteunen. Apple Music biedt sinds vorig jaar al lossless muziek, maar daar heb je tot nu toe nog een bedrade koptelefoon voor nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook de oplaadcase van de AirPods Pro 2 verandert: Kuo beweert dat deze een extra functie krijgt. Dit doosje zal volgens hem namelijk geluid maken wanneer je hem kwijt bent, zodat AirPods-gebruikers hem veel eenvoudiger kunnen vinden via de Zoek mijn-app. De individuele AirPods kunnen dit al, maar de oplaadcase zelf lijkt nu dus ook van de partij.

Nieuw design en gezondheidsfuncties

Ook onderschrijft Kuo nog enkele eerdere geruchten: zo krijgen de AirPods Pro 2 een nieuw design dat behoorlijk afwijkt van dat van de eerste AirPods Pro. Hij verklapt niet hoe ze eruit gaan zien, maar eerdere geruchten doen dit wel. Zo zullen de steeltjes van de AirPods volledig verdwijnen, waardoor de oortjes meer weghebben van de Beats Studio Buds.

Ten slotte krijgen de AirPods Pro 2 nieuwe sensoren. Volgens Kuo ondersteunen deze belangrijke gezondheidsfuncties, al noemt hij niet om welke het precies gaat. Maar als we eerdere geruchten mogen geloven, gaat het om bewegingssensoren voor ‘fitnesstraining’.

Wanneer verschijnen de AirPods Pro 2?

Ben jij al van plan om de AirPods Pro 2 aan te schaffen? Dan moet je nog even wachten. De oortjes verschijnen namelijk dit jaar al, maar wel pas in het laatste kwartaal van 2022. Je geduld wordt dus wel op de proef gesteld.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Carlo Goes
Lezer
Carlo Goes

Hopelijk krijgen ze een beter “fit”. Met bv van die wings net als de Beats Fit pro. eventueel er af te halen. Want de huidige durf ik eigenlijk niet aan tijdens echt intensieve sporten.