Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘Met de AirPods Pro 2 beluister je lossless audio’

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
AirPods Pro 2 concept


Lees verder na de advertentie

Het jaar is pas net begonnen, maar dat weerhoudt Apple-analist Ming-Chi Kuo er niet van om alvast een boekje open te doen over Apple’s plannen voor dit jaar. Zo meldt hij dat de AirPods Pro 2 een aantal nieuwe features krijgen, waaronder een beter geluid en een update voor het oplaaddoosje.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

AirPods Pro 2: lossless audio en meer

De AirPods Pro 2 zullen volgens Kuo om te beginnen ‘lossless audio’ ondersteunen. Kort gezegd betekent dit dat de geluidskwaliteit van deze AirPods gelijk staat aan die van een reguliere cd. Is dit bericht waar, dan is dit de eerste keer dat Apple-oortjes deze functie ondersteunen. Apple Music biedt sinds vorig jaar al lossless muziek, maar daar heb je tot nu toe nog een bedrade koptelefoon voor nodig.

Ook de oplaadcase van de AirPods Pro 2 verandert: Kuo beweert dat deze een extra functie krijgt. Dit doosje zal volgens hem namelijk geluid maken wanneer je hem kwijt bent, zodat AirPods-gebruikers hem veel eenvoudiger kunnen vinden via de Zoek mijn-app. De individuele AirPods kunnen dit al, maar de oplaadcase zelf lijkt nu dus ook van de partij.

Nieuw design en gezondheidsfuncties


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Ook onderschrijft Kuo nog enkele eerdere geruchten: zo krijgen de AirPods Pro 2 een nieuw design dat behoorlijk afwijkt van dat van de eerste AirPods Pro. Hij verklapt niet hoe ze eruit gaan zien, maar eerdere geruchten doen dit wel. Zo zullen de steeltjes van de AirPods volledig verdwijnen, waardoor de oortjes meer weghebben van de Beats Studio Buds.

Ten slotte krijgen de AirPods Pro 2 nieuwe sensoren. Volgens Kuo ondersteunen deze belangrijke gezondheidsfuncties, al noemt hij niet om welke het precies gaat. Maar als we eerdere geruchten mogen geloven, gaat het om bewegingssensoren voor ‘fitnesstraining’.

Wanneer verschijnen de AirPods Pro 2?

Ben jij al van plan om de AirPods Pro 2 aan te schaffen? Dan moet je nog even wachten. De oortjes verschijnen namelijk dit jaar al, maar wel pas in het laatste kwartaal van 2022. Je geduld wordt dus wel op de proef gesteld.

Bron: 9to5Mac