Terug naar Dit is wanneer je de AirPods Pro 2021 kunt verwachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is wanneer je de AirPods Pro 2021 kunt verwachten

Door Koen van Ekeren27 januari 2021 09:582 min. leestijd4

In 2019 bracht Apple een luxere variant van de reguliere AirPods uit: de AirPods Pro. Nu gaan er geruchten dat Apple daarvan dit jaar de tweede generatie uitbrengt. De release van de nieuwe AirPods Pro zou in de eerste helft van 2021 zijn. Die is het wachten waard, want er verandert veel.

AirPods Pro 2021

Wanneer verschijnen de AirPods Pro 2021?

Het Taiwanese DigiTimes meldt dat Apple plannen heeft om de volgende generatie AirPods Pro ‘later in de eerste helft van dit jaar te lanceren’. DigiTimes baseert zich op bronnen van een in Taiwan gevestigde chipfabrikant, een van de leveranciers van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het gerucht volgt op een eerder bericht van het Japanse Macotakara. Zij schreven begin januari dat de AirPods 2021 release plaatsvindt in april. In dezelfde maand zou Apple ook een iPhone SE van de derde generatie uitbrengen.

Nieuw design

De kans is groot dat de tweede generatie AirPods Pro er anders uitziet. De oortjes hebben al een kortere steel dan de standaard AirPods – maar bij de AirPods Pro 2021 verdwijnen de steeltjes mogelijk compleet.

De betrouwbare Apple-insider Mark Gurman liet namelijk weten dat Apple de AirPods Pro 2 compacter wil maken, door de korte steel die aan de onderkant uitsteekt weg te laten. Apple test met een meer afgeronde vorm. Hierbij is het ontwerp vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Buds en Google Pixel Buds.

Gurman voegde daar wel aan toe dat het voor Apple een uitdaging is om de AirPods Pro-functies, antennes en microfoons te integreren in een kleinere behuizing. Het is dus geen zekerheid dat de AirPods Pro steelloos wordt.

Functies

De AirPods Pro is een luxere variant van de reguliere AirPods. In tegenstelling tot de standaard AirPods heeft de Pro bijvoorbeeld ruisonderdrukking en een transparantiemodus. Mogelijk krijgt de tweede generatie AirPods Pro er extra functies bij, maar daar zijn nog geen geruchten over geweest.

Ook van de standaard AirPods wordt overigens verwacht dat Apple in 2021 een nieuwe versie uitbrengt. In de afgelopen maanden verschenen daar echter geen concrete geruchten over, dus het is onduidelijk wanneer Apple de AirPods 3 uitbrengt. Naar verwachting hebben de oordopjes een vergelijkbaar ontwerp als de huidige AirPods Pro, maar dan zonder ruisonderdrukking.

Bron: DigiTimes

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wanneer komt de nieuwste AirPods Pro uit?
Lezer
Wanneer komt de nieuwste AirPods Pro uit?

Waneer komt de nieuwste earpods pro uit?

Stijn
Lezer
Stijn

Intro: ”De release van de nieuwe AirPods Pro zou in de eerste helft van 2021 zijn. Die is het wachten waard, want er verandert veel.”

Artikel: we weten niet wat er veranderd