Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

’16-inch MacBook Pro wordt vandaag onthuld: dit is de prijs’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
16 inch macbook pro prijs


Lees verder na de advertentie

Gisteren schreven we dat de kans groot is dat Apple deze week een nieuwe 16-inch MacBook Pro presenteert. Nu worden deze geruchten door Apple-watcher Mark Gurman bevestigd. Zijn bronnen stellen zelfs dat de 16-inch MacBook Pro al vandaag verschijnt. Daarnaast heeft hij meer informatie over de nieuwe MacBook.

Update: Apple heeft de 16-inch MacBook Pro zojuist uitgebracht!

Nieuw scherm, nieuw toetsenbord

Volgens Gurman gaat het om de grootste update voor de MacBook Pro-lijn in drie jaar. De nieuwe MacBook Pro gaat van een 15-inch naar een 16-inch scherm met een hogere resolutie, stellen de bronnen. Het formaat van de MacBook lijkt overigens hetzelfde te zijn als bij het model van 15-inch. Het grotere scherm wordt vooral mogelijk gemaakt door de schermranden smaller te maken.

Daarnaast heeft de MacBook naar verluidt een betrouwbaarder toetsenbord. Dat is goed nieuws, want MacBook-gebruikers klagen al jaren vanwege dubbele toetsaanslagen en toetsen die zelfs compleet niet reageren. Of Apple volledig afstand neemt van de foutgevoelige vlindertoetsen en overstapt naar het ouderwetse schaarmechanisme, is niet duidelijk. Eerder gingen er nog geruchten dat Apple pas in 2020 een MacBook-toetsenbord met schaarmechanisme lanceert.

16-inch MacBook Pro prijs


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De 16-inch MacBook vervangt het huidige 15-inch model, stelt Gurman. Hij heeft ook interessant nieuws over de 16-inch MacBook Pro prijs. Ondanks de verbeteringen kost de nieuwe MacBook naar verwachting evenveel als zijn voorganger. Dit betekent dat de prijs begint bij € 2.699.

Volgens de informatie van Gurman is het niet de laatste Mac-lancering van het jaar. Dit jaar verschijnt er nog een nieuwe Mac Pro; die zou in december worden uitgebracht. Apple beloofde een release tijdens de herfst.

Eerder ontdekte 9to5Mac op basis van een afbeelding in MacOS Catalina dat de 16-inch MacBook Pro een nieuw ontworpen Touch Bar heeft. Hierbij is de Touch ID-knop gescheiden van de Touch Bar. Ook heeft de MacBook een echte escape-toets, in plaats van een softwarematige.

Bron: Bloomberg