Terug naar ’16-inch MacBook Pro wordt vandaag onthuld: dit is de prijs’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’16-inch MacBook Pro wordt vandaag onthuld: dit is de prijs’

Door Koen van Ekeren13 november 2019 09:032 min. leestijd0

Gisteren schreven we dat de kans groot is dat Apple deze week een nieuwe 16-inch MacBook Pro presenteert. Nu worden deze geruchten door Apple-watcher Mark Gurman bevestigd. Zijn bronnen stellen zelfs dat de 16-inch MacBook Pro al vandaag verschijnt. Daarnaast heeft hij meer informatie over de nieuwe MacBook.

Update: Apple heeft de 16-inch MacBook Pro zojuist uitgebracht!

16 inch macbook pro prijs

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nieuw scherm, nieuw toetsenbord

Volgens Gurman gaat het om de grootste update voor de MacBook Pro-lijn in drie jaar. De nieuwe MacBook Pro gaat van een 15-inch naar een 16-inch scherm met een hogere resolutie, stellen de bronnen. Het formaat van de MacBook lijkt overigens hetzelfde te zijn als bij het model van 15-inch. Het grotere scherm wordt vooral mogelijk gemaakt door de schermranden smaller te maken.

Daarnaast heeft de MacBook naar verluidt een betrouwbaarder toetsenbord. Dat is goed nieuws, want MacBook-gebruikers klagen al jaren vanwege dubbele toetsaanslagen en toetsen die zelfs compleet niet reageren. Of Apple volledig afstand neemt van de foutgevoelige vlindertoetsen en overstapt naar het ouderwetse schaarmechanisme, is niet duidelijk. Eerder gingen er nog geruchten dat Apple pas in 2020 een MacBook-toetsenbord met schaarmechanisme lanceert.

16-inch MacBook Pro prijs

De 16-inch MacBook vervangt het huidige 15-inch model, stelt Gurman. Hij heeft ook interessant nieuws over de 16-inch MacBook Pro prijs. Ondanks de verbeteringen kost de nieuwe MacBook naar verwachting evenveel als zijn voorganger. Dit betekent dat de prijs begint bij € 2.699.

Volgens de informatie van Gurman is het niet de laatste Mac-lancering van het jaar. Dit jaar verschijnt er nog een nieuwe Mac Pro; die zou in december worden uitgebracht. Apple beloofde een release tijdens de herfst.

Eerder ontdekte 9to5Mac op basis van een afbeelding in MacOS Catalina dat de 16-inch MacBook Pro een nieuw ontworpen Touch Bar heeft. Hierbij is de Touch ID-knop gescheiden van de Touch Bar. Ook heeft de MacBook een echte escape-toets, in plaats van een softwarematige.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar