Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Heeft Apple de 16-inch MacBook Pro uitgesteld?

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
16 inch macbook pro prijs


Lees verder na de advertentie

Al maanden horen we geruchten over een nieuwe 16-inch MacBook Pro met een vernieuwd toetsenbord. Deze hadden we oorspronkelijk tijdens een keynote van Apple eind oktober verwacht, maar dat event kwam niet en gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet later plaatsvinden. Toen begin deze week zomaar de AirPods Pro op Apple’s website verschenen – samen met updates voor iOS, iPadOS en macOS – hadden we grote hoop dat vanavond misschien de 16-inch MacBook Pro op het toneel zou verschijnen. Maar nu gooit Ming-Chi Kuo roet in het eten. Volgens hem is het verbeterde toetsenbord met het oude schaarmechanisme namelijk uitgesteld naar 2020. En laat dat juist een van de grote vernieuwingen van de 16-inch MacBook Pro zijn.

Alleen het toetsenbord uitgesteld?

Nu zegt Kuo niet expliciet dat de 16-inch MacBook Pro wordt uitgesteld, maar dat verbeterde toetsenbord was natuurlijk wel een van de grootste vernieuwingen. De grote vraag is nu: kiest Apple ervoor om de 16-inch MacBook Pro toch nu uit te brengen met de foutgevoelige vlindertoetsen? Of komt die pas in 2020 als de nieuwe toetsenborden klaar zijn? In dat laatste geval acht Kuo de WWDC in juni als het meest aannemelijke moment voor een aankondiging, of een persbericht in juli.

Voor alle MacBooks

Het is de bedoeling dat het verbeterde toetsenbord met schaarmechanisme op alle MacBook-modellen gebruikt gaat worden. Dus ook de 13-inch MacBook Pro’s en MacBook Air stappen af van de problematische vlindertoetsen. De laatste MacBook Pro met de betrouwbare schaartoetsen werd overigens in 2015 gelanceerd en is bij veel ‘pro’-gebruikers nog erg gewild.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bron: MacRumors