Terug naar ’16-inch MacBook Pro komt deze week al’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’16-inch MacBook Pro komt deze week al’

Door Sven Lamers12 november 2019 09:022 min. leestijd0

Lang dachten we dat Apple in oktober een event zou houden om een nieuwe 16-inch MacBook Pro te presenteren. Oktober ging voorbij, maar een uitnodiging van Apple bleef uit. Apple heeft niet meer veel tijd als de laptop dit jaar nog moet verschijnen. Maar volgens de laatste geruchten vinden er nu al geheime gesprekken plaats met Amerikaanse media, die de 16-inch MacBook Pro al te zien krijgen. Als dit klopt is de kans groot dat de grotere MacBook Pro deze week nog verschijnt – misschien zelfs vanavond!

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

16 inch macbook pro pictogram

MacBook Pro 16-inch

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe MacBook en de oude modellen: het scherm wordt iets groter, namelijk 16-inch in plaats van 13- of 15-inch. Dat wordt vooral mogelijk gemaakt door de schermranden smaller te maken; de MacBook wordt dus niet in z’n geheel groter.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Daarnaast waren er veel geruchten over het toetsenbord. Zo wil Apple afstand nemen van de foutgevoelige vlindertoetsen en weer het ouderwetse maar betrouwbare schaarmechanisme gebruiken. Recent ontvingen we echter geluiden dat het model met het nieuwe toetsenbord pas in 2020 gaat verschijnen.

Veranderde Touch Bar

Concreter zijn de geruchten over veranderingen bij de Touch Bar. Die gaat niet verdwijnen, maar wordt wel gefinetuned. Zo krijgt de vingerafdruksensor Touch ID een aparte knop, net als op de MacBook Air. Wellicht nog belangrijker is de verandering rondom de Esc-toets. Die vond je eerst digitaal op de Touch Bar, nu gaat er weer een fysieke Esc-toets komen die je niet zo snel per ongeluk indrukt.

Hoeveel de nieuwe 16-inch Pro gaat kosten, is nog niet bekend. Maar we weten al bijna zeker dat het niet goedkoper gaat worden dan het huidige 15-inch model.

Misschien nog meer?

Overigens: de Mac Pro is ook aan een lancering toe, en oktober was traditioneel ook de tijd voor een nieuwe iPad Pro. Zou het kunnen dat Apple deze week zijn gehele Pro-linie gaat vernieuwen? De Mac Pro verscheen van het weekend al op Instagram-profielen van muzieksterren en de iPad Pro zou al blij zijn met de nieuwe processor uit de iPhone 11.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar