Terug naar Apple lanceert 16-inch MacBook Pro met ‘Magic Keyboard’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert 16-inch MacBook Pro met ‘Magic Keyboard’

Door Koen van Ekeren13 november 2019 15:272 min. leestijd0

Apple heeft vandaag een nieuwe versie van de MacBook Pro uitgebracht. Het gaat om de opvolger van de 15-inch MacBook Pro en het is de grootste update die de MacBook in drie jaar heeft gehad. Het nieuwe model heeft een hogere resolutie en het scherm is iets groter geworden. Andere verbeteringen zijn een nieuw ontworpen toetsenbord (mét schaarmechanisme!) en een betere batterijduur.

16-inch MacBook Pro

Groter scherm, nieuw toetsenbord

De grootste MacBook Pro gaat van 15,4-inch naar 16 inch. Toch wordt de MacBook er nauwelijks groter op, want het grotere scherm maakte Apple vooral mogelijk door de schermranden smaller te maken. Het scherm is iets scherper geworden: deze heeft een hogere resolutie van 3072×1920 pixels, met een pixeldichtheid van 226 per inch (ppi). Zijn voorganger moest het nog hebben van 2880×1800 pixels en 220 ppi.

Verder neemt Apple afstand van het bekritiseerde vlindertoetsenbord en keert het terug naar het traditionele schaarmechanisme, waarbij de toetsen van het nieuwe ‘Magic Keyboard’ een veerweg hebben van 1 mm. Volgens Apple biedt het toetsenbord ‘de beste typervaring ooit’ in een MacBook.

Bij het nieuwe Magic Keyboard keert de fysieke Escape-toets terug, in plaats van de softwarematige. Ook is de begeerde ‘omgekeerde T’-indeling voor de pijltoetsen er weer en heeft de MacBook een Touch Bar met Touch ID. Daarnaast heeft de Mac zes luidsprekers, een betere batterijduur (11 uur), Force Touch-trackpad en de Apple T2 Security Chip. In de 16-inch MacBook Pro zit de nieuwste 6-core of 8-coreprocessor van de 9e generatie, die ruim twee keer sneller is dan de quad-coreprocessor in de 15-inch MacBook Pro.

Bij het instapmodel is de SSD-opslag verdubbeld naar 512 GB SSD-opslag. Tijdens het configureren kun je zelfs kiezen voor liefst 8 TB opslag – volgens Apple de grootste SSD in een MacBook ooit. Het geheugen is uitbreidbaar tot 64 GB RAM

Prijs 16-inch MacBook Pro

De 16-inch MacBook Pro heeft een vanafprijs van € 2.699 – daarmee is hij even duur als zijn voorganger. Wil je uitbreiden naar de krachtige 8-core-processor, dan betaal je minstens € 3.199. Wederom kun je kiezen uit de kleurtinten spacegrijs en zilver. Je kunt de MacBook nu al bestellen op de website van Apple. Eind november wordt hij dan geleverd. De 15-inch MacBook Pro is uit het assortiment gehaald.

iCreate 131
iCreate 131
iOS 15: je iPhone heeft er fantastische functies bij
Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar