Terug naar AirTags
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirTags

Door Koen van Ekeren16 maart 2021 11:443 min. leestijd

Apple’s volgende nieuwe product is zeer waarschijnlijk de AirTag. Dit is een soort bluetooth-tracker waarmee je je verloren bezittingen terugvindt, zoals je sleutelbos en portemonnee. In dit artikel lees je alles over de AirTags releasedatum, functies, prijs en meer.

Apple AirTags

Wat zijn de Apple AirTags?

De AirTag (de naam verklapte Apple al in een video) is een accessoire waarmee je je belangrijke bezittingen opspoort. Je bevestigt de AirTags bijvoorbeeld aan je sleutels, rugzak, koffer, of fiets. Vervolgens zijn je voorwerpen te traceren via de bestaande Zoek mijn-app.

Het wordt geen eenvoudige bluetooth-tracker. De iPhone-maker heeft goed nagedacht over de techniek. Natuurlijk onderscheidt de AirTag zich door naadloos samen te werken met het ecosysteem van Apple, maar er is nog iets interessants: de Ultra Wideband-technologie.

Terwijl de meeste trackers via bluetooth verbinding maken met de iPhone, gebruiken de AirTags de U1 Ultra Wideband-technologie (UWB) van de iPhone 11 (Pro) en nieuwer. Die zorgt voor een zeer nauwkeurige locatiebepaling.

Veel nauwkeuriger dan bluetooth

UWB is een techniek waarbij een iPhone en AirTag de locatie bepalen door radiosignalen uit te zenden. De signalen reizen goed door muren heen, waardoor de locatie van een voorwerp heel precies kan worden bepaald. Veel beter dan bij bluetooth, wat de andere trackers gebruiken.

Het is nog niet zeker of je een iPhone 11 of nieuwer nodig hebt om de AirTag te kunnen gebruiken. Mogelijk werkt de AirTag ook bij oudere modellen, maar dan alleen via bluetooth. Hierbij is de locatiebepaling wat minder nauwkeurig.

Objecten

Slimme functies van AirTags

De AirTags werken samen met de Zoek mijn-app. Dit is een standaard-app die al op je iPhone staat. Momenteel kun je met de app je vrienden opsporen, of je Apple-producten. Straks is het via het tabblad ‘Ik’ mogelijk om je AirTags te koppelen, door op ‘Voeg object toe’ te tikken.

Dankzij verschillende lekken weten we ook al wat voor slimme functies we kunnen verwachten. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt als je te ver verwijderd bent van een voorwerp. Zo vergeet je bijvoorbeeld niet je tas mee te nemen als je naar huis gaat.

Ook kun je de AirTag een hard geluid laten afspelen, zodat je hoort waar het voorwerp zich bevindt. Op een vergelijkbare wijze kun je nu ook je Apple-producen opsporen. Bovendien is de verloren-modus in te schakelen. Als een andere iPhone-gebruiker het voorwerp tegenkomt, kan diegene de eigenaar bellen of sms’en.

AirTags release

Volgens de laatste geruchten is de AirTags release niet ver weg. Apple zou op 23 maart een Apple-event organiseren om de tracker te lanceren. Tijdens het evenement wordt ook de aankondiging van de nieuwe iPad Pro 2021 verwacht.

We houden wel een slag om de arm, want er gaan al sinds begin 2020 geruchten dat de lancering van de AirTags aanstaande is.

Prijs van de AirTag

Bijna alles over de AirTag is bekend, maar naar de AirTags prijs is het nog gissen. De betere keyfinders en bluetooth-trackers kosten zo’n € 35 per stuk, waaronder die van Tile. Technisch is de AirTag waarschijnlijk beter, dus we verwachten dat Apple daar niet onder gaat zitten.

AirTag nieuws

Volgend dossier
Apple Car
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden