Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
koopadvies AirTags

Tile-tracker: is dit AirTag-alternatief iets voor jou?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tile-modellen

Tile is een slim apparaatje dat je aan je spullen kunt bevestigen, zoals je sleutels, je portemonnee of je tas. Met de Tile-app op je smartphone kun je dan makkelijk je spullen terugvinden als je ze kwijt bent. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Tile en waarin de Tile-tracker verschilt van de Apple AirTag.

Lees verder na de advertentie

Hoe vind je je spullen terug met Tile?

Als je een Tile-tracker hebt gekoppeld aan je waardevolle spullen, kun je via de Tile-app op je iPhone zien waar ze zijn. Je kunt ook een geluidje laten afspelen op je Tile, zodat je het nog sneller kunt vinden. Dat is handig als je spullen ergens bij je in de buurt liggen.

Als je spullen buiten het bereik van je telefoon zijn, kun je gebruikmaken van de Tile-community. Dit zijn andere Tile-gebruikers die jou kunnen helpen om je spullen terug te vinden. Als iemand met de Tile-app op zijn telefoon in de buurt komt van jouw verloren spullen, krijg je automatisch een melding met de locatie. De ander merkt daar overigens helemaal niets van – dit alles gebeurt anoniem en helemaal op de achtergrond.

kooptip

Let op: net zoals de AirTag is een Tile géén GPS-tracker. De app geeft de laatst bekende locatie weer op een kaart, maar het biedt geen constante realtime tracking. Om de locatie bij te werken, moet er een andere gebruiker met de Tile-app in de buurt zijn. Dat kan soms vertraging opleveren, en als je de Tile verliest in afgelegen gebied, dan kan het weleens lang duren.

Vind je iPhone terug met Tile

Een Tile werkt overigens ook andersom. Je kunt er ook je gekoppelde telefoon mee ‘oppiepen’. Alle Tiles hebben een knopje en als je daarop dubbelklikt, maakt je telefoon een geluid zodat je hem gemakkelijk terugvindt.

Welke modellen zijn er?

Een van de grootste verschillen met de Apple AirTag, is dat er verschillende modellen zijn voor verschillende situaties. Dit zijn de beschikbare Tile-trakcers:

Tile Mate

Tile Mate

De klassieke en veelzijdige Tile, die dankzij zijn oogje gemakkelijk te bevestigen is aan sleutels, tassen en andere spullen. De adviesprijs is op dit moment € 24,99.

Tile Slim

Tile Slim

Een dunne en platte Tile, in de vorm van een creditcard. Ideaal voor portemonnees, paspoorten en laptops. En je stopt hem ook zo in je binnenzak. De adviesprijs is op dit moment € 34,99.

Tile Sticker

Tile Sticker

Een kleine en plakbare Tile, die overal op past, zoals afstandsbedieningen, fietsen en speelgoed. De adviesprijs is op dit moment € 29,99.

Tile Pro

Tille Pro

Een krachtige en duurzame Tile, die een groter bereik en een luider geluid heeft dan de andere modellen. Voor aan je sleutelbos, rugzak of laptoptas. De adviesprijs is op dit moment € 34,99.

Alle Tiles snel vergeleken

De werking van alle modellen is hetzelfde. Wel zijn er wat technische verschillen. Die hebben we in de onderstaande tabel gezet.

Tile MateTile SlimTile StickerTile Pro
GebruikssituatieSleutelbos, backpack, laptoptasPortemonnee, binnenzak, laptop of tabletAfstandsbediening, camera, koptelefoonSleutelbos, backpack, laptoptas
Afmetingen37,8 x 37,8 x 7,2 mm85,5 x 54 x 2,5 mm27 x 7,8 mm42 x 42 x 6,5 mm
Bereik bluetooth76 meter76 meter76 meter120 meter
VolumeLuiderLuidLuidLuid
BatterijNiet-vervangbare batterij die 3 jaar meegaatNiet-vervangbare batterij die 3 jaar meegaatNiet-vervangbare batterij die 3 jaar meegaatVervangbare batterij die 1 jaar meegaat
WaterdichtheidWaterbestendig (IP67)Waterbestendig (IP67)Waterbestendig (IP67)Waterbestendig (IP67)
KleurZwart & witZwartZwartZwart & wit

Wat is Tile Premium?

Tile Premium is het betaalde abonnement van Tile, dat extra functies biedt bovenop de gratis versie. Het kost € 34,99 per jaar. Met Tile Premium krijg je onder andere:

  • Slimme meldingen: krijg een melding als je weggaat zonder een bepaalde Tile. Zo vergeet je je belangrijke spullen niet meer.
  • Gratis batterijvervanging: krijg elk jaar een nieuwe batterij voor elke Tile die er een nodig heeft.
  • Onbeperkte locatiegeschiedenis: zie waar je Tiles de afgelopen 30 dagen zijn geweest.

Ook krijg je uitgebreidere klantenservice en garantie.

Wat is het verschil met de Apple AirTag?

Het grootste verschil met Tile is dat de AirTag gebruikmaakt van het Find My-netwerk van Apple, dat bestaat uit miljoenen Apple-apparaten. Hierdoor heb je een grotere kans om je spullen terug te vinden als ze buiten je bereik zijn. Anderzijds: de Tile-app staat ook op Android-toestellen.

Een ander verschil dat we zojuist al aanstipten, is dat de AirTag er slechts in één vorm is. Een plat rond schijfje dat nog het meest lijkt op een koelkastmagneet. Wil je het ergens aan bevestigen, dan moet je nog een AirTag-houder kopen. Tile heeft al verschillende levensvormen en is eenvoudiger te bevestigen.

Bij Tile kun je kiezen voor extra opties zoals het terugzien van de locatiegeschiedenis. Maar daar heb je wel een extra abonnement voor nodig.