Terug naar Eindelijk onthuld: dit is er nieuw in de AirTag-updates van 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk onthuld: dit is er nieuw in de AirTag-updates van 2022

Door Ward Edema20 december 2022 09:453 min. leestijd0

Hoewel we eerst moesten gissen, weten we nu eindelijk wat Apple in de AirTag-updates van 2022 heeft verbeterd – en dat is meer dan je verwacht.

AirTag-updates 2022

AirTag-updates 2022

Apple bracht na een lange update-pauze in november maar liefst twee nieuwe updates uit voor de AirTag: versie 2.0.24 en 2.0.36. Hoewel we wel van het bestaan van de updates wisten, was totaal niet bekend wat er precies was toegevoegd of veranderd. Een AirTag updatet immers uit zichzelf, dus je krijgt dus geen lijstje met veranderingen te zien zoals bij iOS-updates.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu heeft Apple eindelijk onthuld wat er aangepast is, dankzij een nieuwe pagina op de Apple Support-website. Hierin staan de details van beide updates, en daar blijken nu maar liefst twee totaal nieuwe functies in te zitten.

AirTag-update 2.0.24

De belangrijkste update is 2.0.24 geweest. Daarin heeft Apple ondersteuning toegevoegd voor ‘Precision Finding’. Hiermee kun je een gedetecteerde onbekende AirTag – dus één die met jou mee is gereisd en misschien voor kwaadaardige doelen wordt gebruikt – precies vinden met je iPhone 11 of nieuwer. Hiervoor wordt de Ultra Wideband-chip gebruikt om je iPhone precies te laten wijzen naar de plek van de AirTag.

Waarvoor AirTag gebruiken

Ook krijg je met de AirTag-update 2.0.24 nu een geluidje én een notificatie als er een onbekende AirTag met je meereist. Zowel voor Precision Finding als voor de notificatie moet je telefoon bijgewerkt zijn naar iOS 16.2.

AirTag-update 2.0.36

De tweede AirTag-update, 2.0.36, is een stuk minder interessant. Daarin is alleen een kleine bug verholpen die ervoor kon zorgen dat de ingebouwde versnellingsmeter van de AirTag soms niet werd geactiveerd. Deze meter wordt gebruikt om de AirTag te wekken als hij beweegt, zodat hij kan checken of je iPhone wel in de buurt is. Zo niet, dan weet de AirTag dat hij wordt meegenomen door een onbekende.

Zo download je AirTag-updates

AirTag Firmware

Wil je je AirTag bijwerken naar versie 2.0.36? Daar heb je zelf helaas weinig controle over. Het belangrijkste is in ieder geval dat je AirTag gedurende een langere tijd in de buurt is van je iPhone, en op die manier de update uit zichzelf kan downloaden. Ook moet je iPhone bijgewerkt zijn naar iOS 16.2.

Je checkt of je AirTag is bijgewerkt via de Zoek mijn-app. Tik hierin op het ‘Objecten’-tabblad, en selecteer een AirTag uit de lijst. Tik vervolgens onder de naam van de AirTag, en je ziet het serienummer én de huidige firmware verschijnen.

Meer tips over Apple?

Wil je meer tips over je AirTags, iPhone en andere Apple-apparaten? Bekijk een paar van onze andere artikelen:

En wil je ook in het vervolg niks missen, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar