Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Action stunt met ‘AirTag’ voor 2 euro – maar is het wat?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

Apple’s AirTag is een handig apparaatje om je spullen terug te vinden, maar hij is niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je nu ook een soort AirTag kopen bij Action, de bekende winkelketen die bekend staat om zijn lage prijzen. Maar wat krijg je precies voor je geld?

Lees verder na de advertentie

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is een AirTag?

Een AirTag is een kleine, ronde schijf die je aan je sleutels, tas, portemonnee of andere spullen bevestigt. Met behulp van bluetooth en Ultra Wideband (UWB) kun je de locatie van je AirTag in de Zoek mijn-app zien op je iPhone, iPad of Mac. Je kunt ook een geluidje afspelen op je AirTag om hem gemakkelijker te vinden. Als je een iPhone 11 of nieuwer hebt, is er zelfs een precisiezoeker, die je met pijlen en afstandsmeters naar je AirTag leidt.

Een AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk, dat bestaat uit honderden miljoenen Apple-apparaten. Als je AirTag buiten het bereik van je eigen apparaten is, kan hij toch gevonden worden door andere Apple-gebruikers die in de buurt zijn. Zij sturen dan anoniem en versleuteld de locatie van je AirTag door naar jou. Zo vind je altijd je spullen terug, waar ze ook zijn.

kooptip

Wat kost een AirTag?

Een AirTag kost €39 als je hem bij Apple koopt. Er is ook een pakket van vier AirTags voor €129, wat neerkomt op €32,25 per stuk. Daarnaast kun je de AirTag laten personaliseren met een gratis inscriptie van maximaal vier tekens, zoals je initialen of een emoji.

Achterkant van de AirTag met Apple-logo

Als je je AirTag aan iets wilt bevestigen, heb je een houder nodig. Apple verkoopt verschillende soorten houders, zoals sleutelhangers, lusjes en tassenhangers. Deze variëren in prijs van 35 euro tot 699 euro, afhankelijk van het materiaal en het merk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leren sleutelhanger van Apple zelf, of voor een luxe tassenhanger van Hermès.

Wat is het verschil tussen een AirTag en de Action AirTag?

Als je geen zin hebt om zoveel geld uit te geven aan een AirTag en een houder, kun je nu ook terecht bij Action. Daar vind je namelijk de KeyFinder, een goedkope variant van de AirTag. Zo’n ‘ActionTag’ kost slechts €1,99.

Maar hoe goed werkt de KeyFinder vergeleken met een echte AirTag? Nou, niet zo goed. Zo’n ActionTag heeft geen UWB-technologie, dus je kunt geen gebruikmaken van de precisiezoeker. Ook het geluidje dat de de ActionTag maakt is veel zachter en minder duidelijk dan dat van de AirTag.Bovendien is de KeyFinder niet compatibel met het Zoek mijn-netwerk. Dat betekent dat als je ActionTag buiten het bereik van je eigen apparaten is, je hem niet meer kunt vinden. Je bent dan afhankelijk van de eerlijkheid van degene die hem vindt.

Voordeel KeyFinder: hij heeft een gaatje zodat je hem aan elke sleutelbos kunt vastmaken. Geen dure houder voor nodig dus.

Is zo’n AirTag van Action de moeite waard?

De KeyFinder van Action is dus een stuk goedkoper dan een AirTag, maar ook een stuk minder betrouwbaar en nauwkeurig. Als je alleen iets wilt terugvinden dat in de buurt is, zoals je afstandsbediening of je sleutels binnenshuis, dan kan deze AirTag van de Action misschien volstaan.

Maar als je iets echt belangrijks of waardevols wilt beschermen, zoals je fiets of je rugzak, dan kun je beter investeren in een echte AirTag. Die geeft je meer zekerheid en gemak, en is bovendien beter afgewerkt en mooier vormgegeven. Kortom, de AirTag is een betere keus. Wil je er een (of vier) halen? Gebruik onderstaande linkjes: