Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone-widgets voor het thuisscherm en het vergrendelscherm

Widgets passen perfect op het thuisscherm en vergrendelscherm van je iPhone. Maar hoe pas je ze toe en welke widgets moet je echt hebben?
iPhone iPad widgets
Icon voor Widgets
Widgets
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
13 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Widgets voor het thuisscherm

Widgets passen perfect tussen de apps en mapjes van je iPhone.

ftr_widgets
1

Toevoegen

Leg je vinger op het thuisscherm van je iPhone en houd dit vast: zodra de icoontjes gaan wiebelen, tik je bovenin op de plus. Nu vind je een lange lijst met apps die een of meer widgets aanbieden – bovenin staan suggesties en een zoekbalk.

ftr_widgets
2

Kiezen

Zie je een app waarvan je een widget wilt toevoegen? Tik hierop: je iPhone geeft aan welke widgets deze app heeft, wat ze doen en hoe ze eruitzien. Veeg naar links of rechts om alle opties te bekijken.

ftr_widgets
3

Formaten

Tijdens het vegen kom je dezelfde widget soms vaker tegen, steeds in een ander formaat. Bedenk dus goed welke je wilt: hoe groter de widget, hoe meer ruimte op het thuisscherm hij nodig heeft.

ftr_widgets
4

Verplaatsen

Tik onder je gewenste widget op ‘Voeg widget toe’ en hij belandt op een willekeurige plek op het thuisscherm. Vind je die niet fijn? Houd de widget vast en versleep hem. Apps en widgets die in de weg staan, verschuiven vanzelf.

ftr_widgets
5

Verwijderen

Mocht een widget toch niet naar wens zijn, dan is verwijderen zo gepiept. Laat de icoontjes wiebelen, tik op het minnetje bij de widget en kies ‘Verwijder widget>Verwijder’. Heb je later spijt, dan voeg je hem gewoon opnieuw toe.

ftr_widgets
6

Wijzigen

Sommige widgets kun je nog aanpassen. Die van Weer bijvoorbeeld: houd hem vast, tik op ‘Wijzig widget’ en kies de locatie waarvoor je de weersverwachting wilt zien. Dit werkt ook met widgets van Notities, Foto’s en meer.

ftr_widgets
7

Vandaag-weergave

Ook in de Vandaag-weergave kun je widgets plaatsen: ga helemaal naar links vanuit je thuisscherm, kies ‘Wijzig’ en raadpleeg stappen 2 tot en met 6. Deze plek is vooral handig als je geen (grote) widgets op je thuisscherm wilt zien.

Deze thuisscherm-widgets moet je hebben

ftr_widgets

Widgets voor het vergrendelscherm

Op het vergrendelscherm van de iPhone passen ook widgets. Ze werken net even anders en hebben een ander design: ze zijn klein, doorzichtig, en je kunt er maximaal vier gebruiken. En omdat je ook meer dan één vergrendelscherm kunt ontwerpen en opslaan, kun je elk bewaard exemplaar een eigen reeks widgets geven.

ftr_widgets
1

Vergrendelscherm

Widgets toevoegen en bewerken op het vergrendelscherm werkt ietwat omslachtig. Begin als volgt: ontgrendel je iPhone, haal je lockscreen voor de dag en houd je vinger hierop vast – tot je scherm uitzoomt.

ftr_widgets
2

Oud of nieuw?

Wil je widgets toevoegen aan een van je bewaarde vergrendelschermen? Tik daarbij dan op ‘Pas aan>Toegangsscherm’. Wil je een compleet nieuw vergrendelscherm ontwerpen? Tik op de plus rechtsonder en kies een achtergrond uit.

ftr_widgets
3

Widgets

De meeste widgets zet je onder de klok: tik hier op ‘Voeg widget toe’. Kies nu weer een app uit (net zoals bij het thuisscherm), bekijk de mogelijkheden en tik op de gewenste widget om hem toe te voegen. Rond af met het kruisje.

ftr_widgets
4

Meer widgets

Boven de klok staat de huidige datum, maar die kun je vervangen met een andere widget. Tik er maar op – er verschijnt weer een lijst met allerlei mogelijkheden. Vink je favoriet aan en sla je keuze op met het kruisje.

ftr_widgets
5

Aanpassen

De widgetbalk onder de klok kun je wat oppoetsen. Tik er weer op: verander de volgorde door de widgets te verslepen, of verwijder er een met de min. Soms kun je een widget zelf nog aanpassen door er twee keer snel op te tikken

ftr_widgets
6

Vandaag-weergave

Vanuit het lockscreen kun je de Vandaag-weergave met widgets bekijken. Je vindt hem door hier één keer naar rechts te vegen, zelfs als je iPhone (of iPad) nog vergrendeld is. Bewerken kan hier niet – dat doe je via het thuisscherm.

De beste vergrendelscherm-widgets

ftr_widgets