Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

4 handige trucjes voor iPhones met een chaotisch thuisscherm

Heeft jouw iPhone een chaotisch of rommelig thuisscherm vol apps en widgets? Je bent niet de enige! Met deze tips bewaar je het overzicht.
Chaotisch thuisscherm iPhone
Icon voor Apps
Apps
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
4 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

iPhone met chaotisch thuisscherm

Anoniem: Mijn iPhone is in de loop der tijd vanzelf volgelopen met apps. De apps die ik op mijn iPad download, komen er automatisch bij. De meeste apps weet ik inmiddels blindelings te vinden – muscle memory! Nieuwe apps die je downloadt, belanden automatisch achteraan in de rij, dus ook die weet ik snel te vinden en zo krijg ik ook die ‘in de vingers’.

Vroeger kon je als je je iPhone aan je Mac hing nog wat husselen via Finder. Sinds die optie er niet meer is, heb ik het opgegeven. Gelukkig heb ik een paar trucjes om snel bij apps te komen. In het dagelijks leven ben ik overigens heel geordend!

4 tips voor meer overzicht

Chaotisch thuisscherm iPhone
1

Mapjes

Ooit ben ik heel dapper begonnen met mapjes. De map ‘Diensten’ is eigenlijk een container met allerlei Apple-apps die nauwelijks gebruikt worden – toen ik ze op elkaar sleepte, werd de naam er automatisch op geplakt.

Ook maakte ik een begin aan een map met apps voor mijn smart-home. Maar ik zie al dat de app Aqara ergens rondzwerft, terwijl die daar wel in had gemoeten.

2

Zoeken maar

Hoewel ik veel van mijn apps herken aan hun kleur of positie, is de zoekfunctie mijn beste vriend. Als je op het zoekbalkje tikt, merk je hoe goed je iPhone je eigenlijk kent. Vaak vind ik de app waarnaar ik zoek al bij de aangedragen suggesties – nog voordat ik de eerste letters van de app invoer!

De appbibliotheek lijkt me handig, maar gebruik ik in de praktijk nooit omdat ik daarvoor een heel eind moet scrollen.

3

Alfabetisch

Als je het als chaoot te bont hebt gemaakt, is er altijd een gemakkelijke manier om orde in de chaos te scheppen. Je kunt altijd terug naar hoe Apple de iPhone bedoeld heeft. Het standaard riedeltje apps van Apple op de eerste pagina’s, gevolgd door alle apps die je gedownload hebt.

Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Algemeen>Zet over of stel iPhone opnieuw in>Stel opnieuw in’. Hier kies je ‘Herstel beginschermindeling’.

4

Snel door je schermen heen

Het zoekbalkje heeft een dubbelrol. Houd je het even vast, dan verschijnt er een balkje met bolletjes die allemaal een pagina representeren. Ik heb héél veel pagina’s, dus heel veel bolletjes.

En met dat balkje met bolletjes hop je supersnel door je alle pagina’s heen met dit trucje: houd je vinger op deze bolletjes, totdat ze oplichten. Blijf vasthouden en veeg dan naar het juiste bolletje – oftewel beginscherm. Je krijgt daarbij ook haptische feedback.