Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Personaliseer je iPhone-beginscherm met eigen app-icoontjes

Ken je dit trucje om app-icoontjes te veranderen naar zelfgekozen plaatjes al? Zo wordt het beginscherm van je iPhone een stuk persoonlijker!
app icoontjes veranderen
Icon voor Apps
Apps
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

App-icoontjes veranderen

Sommige ontwerpers houden hun app-icoontjes minimalistisch, andere pakken uit met uitbundige kleuren en vormen. Het ­resultaat: een beginscherm met een wirwar aan app-stijlen. En daar is lang niet iedereen fan van.

Gelukkig helpt Opdrachten je uit de brand! Hiermee geef je apps een zelfgekozen icoontje, want je plaatst een snelkoppeling vermomd als app op je beginscherm. Doe dit voor iedere app, kies icoontjes met dezelfde stijl en je app-verzameling oogt voortaan chic en georganiseerd.

Hieronder leer je hoe je dit instelt, de app-icoontjes zoek je zelf uit. Extra tip: neem vooral een kijkje op icons8.com. Daar vind je talloze afbeeldingen voor icoontjes!

Ontdek hier stap voor stap hoe het werkt

app icoontjes veranderen
1

Opdrachten

Voor het veranderen van app-icoontjes gebruik je dus Opdrachten – open de app maar. Tik onderin op ‘Opdrachten’, kies bovenin ‘Alle opdrachten’ en tik rechtsboven op de plus. Nu beginnen we aan ons eerste nieuwe icoontje.

app icoontjes veranderen
2

Taak

Voor de snelkoppelingen hebben we maar één taak nodig: ‘Open app’. Tik op ‘Voeg taak toe’, zoek naar de taak en tik op het resultaat onder ‘Scripten’. Tik vervolgens op het doorzichtige ‘App’, rechts naast ‘Open’.

ftr_voorjaarsschoonmaak_esthetisch
3

App

Opdrachten tovert een lijst met al je apps voor de dag. Kies hier de app waarvoor je een nieuw icoontje wilt instellen. Tik daarna op de Deel-knop onderin en kies ‘Zet op beginscherm’: de snelkoppeling wordt klaargezet.

ftr_voorjaarsschoonmaak_esthetisch
4

Afbeelding

Tik op het onderste icoontje, ga voor ‘Kies foto’ en selecteer de afbeelding die je als icoon wilt gebruiken. Snijd hem eventueel bij en bevestig je keuze met ‘Kies’. Vervang ten slotte de naam van de opdracht met de appnaam.

ftr_voorjaarsschoonmaak_esthetisch
5

Beginscherm

Kies ‘Voeg toe’ en keer terug naar je beginscherm: daar staat de snelkoppeling te pronken, inclusief je icoontje. Verplaats hem eventueel nog. Het oude icoontje mag overigens van je beginscherm af, maar verwijder de app niet!

Herhaal de bovenstaande stappen zo vaak je wilt, om zo alle app-icoontjes te veranderen.

Regenboogscherm

Mocht je je beginscherm nog meer willen personaliseren en van regenbogen houden: sorteer je apps op kleur! Dat kan met de standaard app-icoontjes, maar ook met de icoontjes die je zelf hebt uitgekozen. Geef bijvoorbeeld elke kleur een map, met als naam een emoji die de kleur aangeeft – een blauw hartje bijvoorbeeld. Of geef iedere kleur een eigen pagina en plaats daar de corresponderende apps op.

Of zet de apps gewoon naast elkaar, zodat je beginscherm écht een regenboog aan apps vormt. Al raden we wel een grondiger systeem aan dan dat, zodat je het overzicht van je apps niet verliest.