Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Laat je iPhone per locatie van thuisscherm wisselen

Wanneer je een nieuw thuisscherm maakt en deze koppelt aan een Focus, zie je alleen de apps die je op dat moment nodig hebt. Zo doe je dat!
iPhone thuisscherm Focus
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ander iPhone-thuisscherm met Focus

Sinds iOS 15 is er een nieuwe manier om je thuisschermen in te richten: met Focus. Hiermee stel je in dat je per locatie andere apps ziet op je thuisscherm. Ben je op je werk, dan zorg je er bijvoorbeeld voor dat je iPhone-thuisscherm alleen de apps toont die op dat moment relevant zijn, zoals Outlook, Agenda en Slack. Geen afleiding van sociale media of spelletjes meer, maar apps die je nodig hebt om productief te zijn.

Kom je thuis, dan is je scherm gevuld met apps die je juist wel in je vrije tijd gebruikt. Spotify, Netflix en Instagram schreeuwen bijvoorbeeld om aandacht, en de drang om nog even je werkmail te checken is een stuk minder aanwezig. Hier laten we je zien hoe je het thuisscherm van je iPhone inricht met Focus.

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ftr_voorjaarsschoonmaak_focus
1

Richt je thuisschermen in

Maak twee thuisschermen aan. Een met apps die je op je werk mogen begroeten, en een met apps voor thuis. Je maakt een thuisscherm aan door een app naar de rechterkant van je scherm te slepen, totdat een leeg thuisscherm opent.

ftr_voorjaarsschoonmaak_focus
2

Dupliceer apps

Sommige apps, zoals Agenda, wil je zowel thuis als op je werk kunnen zien. In dat geval kun je zo’n app dupliceren: ga daarvoor naar de app­bibliotheek, leg je vinger op de betreffende app en sleep hem naar je thuisscherm.

ftr_voorjaarsschoonmaak_focus
3

Stel een Focus in

Om in te stellen wanneer je welk thuisscherm ziet, ga je in de Instellingen-app naar Focus. Tik daar op ‘Werk’. Selecteer onder ‘Pas schermen aan’ voor de middelste optie, waarmee je voor de Focus een beginscherm instelt.

ftr_voorjaarsschoonmaak_focus
4

Kies je beginscherm

Selecteer het werkgerelateerde thuisscherm dat je bij stap 1 hebt ingericht. Druk op ‘Gereed>Focus’ en kies voor ‘Persoonlijk’. Hier stel je het beginscherm in dat je thuis wilt zien. Meerdere thuisschermen selecteren kan ook.

ftr_voorjaarsschoonmaak_focus
5

Bepaal de locatie

Nu is het tot slot zaak om te zorgen dat de Werk- of Persoonlijk-focus op de juiste momenten wordt geactiveerd. Open een focus en tik op ‘Voeg schema toe’. Stel in dat de focus automatisch inschakelt op een bepaalde ‘Tijd’ of ‘Locatie’.